Το 25o Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας ξεκινά αύριο στη Θεσσαλονίκη

Το Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας αποτελεί την κορωνίδα των δράσεων της EΕΦΙΕ και είναι μια παγιωμένη επί σειρά ετών διοργάνωση-θεσμός που έχει στο επίκεντρο το φοιτητικό κοινό. Φέτος, το 25ο Συνέδριο, φιλοξενείται στη Θεσσαλονίκη στο Μέγαρο Μουσικής και θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως και τις 12 Μαΐου.

Στόχος της είναι να ενώνει την ευρύτερη Ιατρική κοινότητα υπό έναν κοινό σκοπό: την εξέλιξη σε επιστημονικό και προσωπικό επίπεδο των μελλοντικών Ιατρών και κατ’ επέκταση της Ιατρικής Επιστήμης στη χώρα μας.

Πιο αναλυτικά, δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές Ιατρικής να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη συνολική εκπόνηση μιας εργασίας, από την πρώτη αναζήτηση στις διεθνείς επιστημονικές βάσεις δεδομένων έως την παρουσίασή της στο κοινό, να αποκτήσουν ερεθίσματα από διαφορετικές κατευθύνσεις που θα τους βοηθήσουν τελικά στην πιο στέρεη θεμελίωση της επιστημονικής ταυτότητας.

Το συνέδριο λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο σε διαφορετικό Παράρτημα της ΕΕΦΙΕ. Η ακαδημαϊκή κοινότητα έχει «αγκαλιάσει» το ΕΣΦΙΕ, όπως αποδεικνύεται από την συμμετοχή κάθε χρόνο χιλιάδων φοιτητών επιστημών υγείας και εκατοντάδων καθηγητών, καθώς και από το επιστημονικό επίπεδο του συνεδρίου, που κατατάσσουν το ΕΣΦΙΕ ανάμεσα στα πλέον διαχρονικά και μεγάλα ιατρικά συνέδρια της χώρας. Στις εργασίες του συνεδρίου περιλαμβάνεται το ελληνικό και το διεθνές τμήμα (επίσημη γλώσσα η αγγλική).

Δείτε εδώ το τριήμερο αναλυτικό πρόγραμμα : https://bit.ly/2JhnEGr