Το CNN εκθειάζει την Ελλάδα: Από τους πρώτους ευρωπαϊκούς προορισμούς για τουρισμό

Στη συνέχεια αναφέρεται στο άρθρο πως στις 18 Μαϊου θα αρθούν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και πως τα ξενοδοχεία θα αρχίσουν να υποδέχονται κόσμο από την 1η Ιουνίου σταδιακά.
Το CNN φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του άρθρο με το οποίο εκθειάζει την Ελλάδα και επισημαίνει πως αποτελεί έναν από τους πρώτους προορισμούς για τουρισμό στην Ευρώπη.

Το άρθρο με αφορμή τις αποφάσεις της Κομισιόν για το άνοιγμα της Ευρώπης και την επανεκκίνηση του τουρισμού, αναφέρεται στις χώρες που θα ανοίξουν πρώτες τα σύνορά τους, κάνοντας εκτενή αναφορά στην Ελλάδα.

Το άρθρο έχει τίτλο: «H Eυρώπη στον απόηχο του κορωνοϊού, υπόσχεται να ξανανοίξει για καλοκαιρινό τουρισμό» και αρχικά αναφέρει ότι η Ευρώπη που υποδέχεται το 50% του παγκόσμιου τουρισμού, έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα εξαιτίας του κορωνοϊού και κάνει αναφορά στο σχέδιο της ΕΕ.

Τονίζει πως η Ελλάδα ετοιμάζεται να υποδεχτεί τουρίστες από τον Ιούνιο, κάνοντας μία πιο αναλυτική αναφορά στη συνέχεια. Επισημαίνει πως η χώρα μας «κατάφερε να κρατήσει εντυπωσιακά χαμηλά τον αριθμό θανάτων του κορωνοϊού ως τώρα, προχωρώντας σε αυστηρό lockdown από νωρίς».

Στη συνέχεια επισημαίνει πως άνοιξαν ορισμένα καταστήματα και κάνει αναφορά σε δηλώσεις που είχε κάνει πρόσφατα στο CNN ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον τουρισμό. «Η τουριστική εμπειρία αυτό το καλοκαίρι μπορεί να είναι λιγάκι διαφορετική από εκείνη των προηγούμενων ετών. Ίσως τα μπαρ να μην είναι ανοικτά και να μην υπάρχει συνωστισμός, ωστόσο ακόμη μπορεί να αποκομίσει κανείς μια φανταστική εμπειρία από την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση η παγκόσμια επιδημία θα έχει μια φθίνουσα πορεία» είχε πει.

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να υποδεχτεί ξανά τουρίστες

«Μπορεί η χώρα να ετοιμάζεται να υποδεχτεί ξανά τουρίστες, όμως θα αποδειχθεί πρόκληση για τους περισσότερους, να ταξιδέψουν. Προς το παρόν οι εκτός ΕΕ πολίτες, απαγορεύεται να μεταβούν στην Ελλάδα ως τις 18 Μαΐου, ενώ οι περισσότερες χαμηλού κόστους πτήσεις που συνεισφέρουν αρκετά στις διεθνείς αφίξεις στη χώρα, έχουν σταματήσει», συνεχίζει το άρθρο του CNN. «Παρόλα αυτά, ο κ.Μητσοτάκης, επενδύει σε ένα ρεύμα τουριστών υψηλού επιπέδου για την αναθέρμανση της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας που απασχολεί έναν στους πέντε Έλληνες» καταλήγει.