Το Newn Media Group στη Μόρια της Λέσβου

Αφορμή της χθεσινής καταστροφής αποτέλεσε η γνωστοποίηση ότι 35 άτομα βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και ότι πρέπει να τεθούν σε απομόνωση μαζί με μέλη των οικογενειών τους αλλά και όσους είχαν χαρακτηρισθεί επαφές τους. Αυτό θα γινόταν σε χώρους αποθήκης λίγο έξω από το ΚΥΤ στο δρόμο προς την Παναγιούδα.

Μία περίεργη και παράλληλα έκρυθμη κατάσταση επικρατεί τον τελευταίο καιρό στο νησί, και υπάρχουν κάτοικοι που θεωρούν τουλάχιστον περίεργο το ρόλο των ΜΚΟ, ενώ φοβούνται για επανάληψη των γεγονότων του Μαρτίου.

Χρονικά, το μεσημέρι της Τρίτης, είχε προηγηθεί μία διαμαρτυρία κάποιων στελεχών των ΜΚΟ, εναντίον τω κλειστών δομών.

Χωρίς να μπορούν να συνδεθούν τα δύο αυτά γεγονότα, η φωτιά ξεκίνησε σε 2 μέτωπα στο άλλο άκρο του νησιού, σε μία απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων. Μόλις βρέθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα ανοιχτά μέτωπα, ξεκίνησε η φωτιά στο ΚΥΤ στη Μόρια και γύρω από αυτό.

Υπάρχει κόσμος που πλέον είναι οργισμένος και δεν θα είναι εύκολη η επιβολή μίας απόφασης δημιουργίας ενός νέου ΚΥΤ.

Ο καταυλισμός της Μόριας κάηκε και συνεχίζει να καίγεται σχεδόν στο σύνολο του, ενώ μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών (για περίπου 1.000 άτομα έκανε λόγο ο Δήμαρχος Μυτιλήνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ), έχουν διαφύγει προς τα γύρω βουνά. Πολλοί είναι αυτοί που κατευθύνθηκαν -σύμφωνα με πληροφορίες- και προς την πόλη.