«Τρίζει» η Ευρώπη – Brexit χωρίς συμφωνία ετοιμάζει ο Μπόρις Τζόνσον!

Να μετακυλήσει την ευθύνη στην ΕΕ επιχειρεί ο βρετανός πρωθυπουργός #newn #wordwide #politics #Brexit

FILE PHOTO: Britain's Prime Minister Boris Johnson leaves Downing Street, as the spread of coronavirus disease (COVID-19) continues. London, Britain, March 25, 2020. REUTERS/Hannah Mckay/File Photo

Για ένα Brexit χωρίς συμφωνία μιλά ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος προετοιμάζει τον βρετανικό λαό για ένα τέτοιο σενάριο.

Στο… κάδρο του βρετανού πρωθυπουργού, μάλιστα, υπάρχει η Αυστραλία όσον αφορά τις εμπορικές συναλλαγές, με τον Τζόνσον να εμφανίζεται… εκνευρισμένος με τις θέσεις της Ευρώπης απέναντι στη Βρετανία.

Σύμφωνα με τον Τζόνσον η Ευρωπαϊκή Ενωση αρνήθηκε να διαπραγματευθεί σοβαρά και, έτσι, αν οι δεν αλλάξουν πορεία, δεν θα υπάρξει συμφωνία.

«Εφθασα στο συμπέρασμα ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μία 1η Ιανουαρίου με ρυθμίσεις που παραπέμπουν περισσότερο στις εμπορικές σχέσεις με την Αυστραλία, οι οποίες βασίζονται στους κανόνες του παγκόσμιου ελεύθερου εμπορίου», είπε ο Μπόρις Τζόνσον σχετικά με το Brexit.

«Αν δεν υπάρξει αποφασιστική αλλαγή προσέγγισης, πάμε για την λύση τύπου Αυστραλίας. Και πρέπει να το κάνουμε με μεγάλη πεποίθηση».

«Γίνεται σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν θέλει να κάνει συμφωνία τύπου Καναδά, όπως αρχικά είχαμε ζητήσει.

Φαίνεται περίεργο που έπειτα από 45 χρόνια συμμετοχής μας (στην ΕΕ) μπορούν να προσφέρουν στον Καναδά όρους που δεν προσφέρουν σε εμάς», είπε ο Μπόρις Τζόνσον.