Τσίπρας: Αναλαμβάνω ακέραια την πολιτική ευθύνη της τραγωδίας στο Μάτι

«Εδώ είμαστε και δεν έχουμε σκοπό να αποδράσουμε» είπε ο πρωθυπουργός
«Δεν είμαστε εδώ για να διαιωνίζουμε την όποια εξουσία μας έδωσε ο ελληνικός λαός, διαιωνίζοντας τα λάθη» είπε ο κ. Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, μετά την τραγωδία στο Μάτι.

Κατήγγειλε γενικά και αόριστα «προσπάθειες εκμετάλλευσης της τραγωδίας» και ακολούθησε τη γραμμή που έχει χαράξει εδώ και ημέρες, αποδίδοντας την πολύνεκρη τραγωδία από τη φωτιά στις οικιστικές συνθήκες στο Μάτι.

«Οι στρεβλώσεις παραμένουν, όσο τα αυθαίρετα είναι εκεί και δεν γκρεμίζονται, όσο τα ρέματα δεν καθαρίζονται όσα η πρόσβαση στην παραλία δεν είναι ανεμπόδιστη» είπε ο κ. Τσίπρας.

Δεν αντικαθιστά τώρα τους εμπλεκόμενους με την πυρόσβεση

«Οι αποκεφαλισμοί την ώρα της μάχης, που είχαν γίνει κανόνας σε προηγούμενες τραγωδίες, δεν αποτελούν πράξη πολιτικής γενναιότητας» είπε ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα προχωρήσει τώρα σε απομακρύνσεις των εμπλεκόμενων αρμοδίων υπουργών, όπως ο Νίκος Τόσκας.

«Πολύ περισσότερο, η εύκολη καταδίκη και ο αποκεφαλισμός των προσβεστών, αστυνομικών, στρατιωτικών που έδιναν και δίνουν τη μάχη με κίνδυνο της ζωής τους» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε κάνοντας ειδική αναφορά «στους λιμενικούς που στη θάλασσα γλύτωσαν από θάνατο εκείνο το βράδυ εκατοντάδες συνανθρώπους μας».

«Εδώ είμαστε και δεν έχουμε σκοπό να αποδράσουμε» συνέχισε.

«Το καλοκαίρι δεν τελείωσε και αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε» επισήμανε ο κ. Τσίπρας.