Τσίπρας: Υλοποιείτια η δέσμευσή της κυβέρνησης για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων

«Από την 21η Αυγούστου, με το τέλος του μνημονίου, οι βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων επανήλθαν στην αρχή της ευκαμψίας και στην αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη »επισημαίνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με την ανάρτηση του στο twitter.

Ο πρωθυπουργός επισυνάπτει την ανακοίνωση της κεντρικής ιστοσελίδας της κυβέρνησης, με τίτλο “Η Κυβέρνηση υλοποιεί την δέσμευσή της για ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων”, αναφέρει: «Ήδη το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επέκταση 7 συλλογικών συλλογικών συμβάσεις εργασίας που αφορούν τους ξενοδοχειακούς υπαλλήλους, τους εργαζόμενους σε ναυτιλιακά πρακτορεία και ναυτιλιακές επιχειρήσεις, γραφεία ταξιδιών και τουρισμού, πρακτορεία επιχειρήσεων που είναι μέλη της Δ ιεθνούς Ναυτικής Ένωσης και τραπεζοϋπαλλήλων. Οι συμβάσεις αυτές καλύπτουν συνολικά περίπου 190.000 εργαζόμενους.

Η Κυβέρνηση υλοποιεί την δέσμευσή της για ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων και βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος και των όρων εργασίας τους ».

Προστίθεται επίσης βίντεο διάρκειας δύο λεπτών στην οποία μιλούν για το θέμα ο Υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσίγλου και οι εργαζόμενοι και ολοκληρώνεται με την φράση του κ. Τσίπρα «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Από την 21η Αυγούστου, με το τέλος του μνημονίου, άρχισαν οι βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων: αρχή της ευκαμψίας και αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. https://t.co/tKFI804M4y

– Πρωθυπουργός GR (@PrimeministerGR)  10 Οκτωβρίου 2018

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή εικόνας: Eurokinissi