Τσιόδρας: Σε επαγρύπνηση για τη νόσο Καβασάκι -Τι είπε για τα σχολεία

Σε επαγρύπνηση για την νόσο Καβασάκι που εμφανίζεται στα παιδιά, παραμένει το υπουργείο Υγείας, όπως είπε κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα με αφορμή τα δύο κρούσματα σε παιδιά στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και στο νοσοκομείο «Αττικόν», ο Τσιόδρας τόνισε ότι «πρόκειται για σπάνια νόσο η οποία φαίνεται ότι έχει κάποια συσχέτιση με τον κορωνοϊό», την οποία, ωστόσο, ακόμη την ψάχνουν. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, υποστήριξε ότι δεν προβληματίζει, καθώς:

-Εξακολουθεί να είναι σπάνια.

-Δεν έχουμε διασπορά στην κοινότητα.

-Υπάρχει θεραπεία.

«Παραμένουμε σε επαγρύπνηση αλλά τα περιστατικά είναι ελάχιστα και γι’ αυτό δεν αλλάζουμε τις αποφάσεις μας», κατέληξε ο καθηγητής, απαντώντας στο ερώτημα αν η εμφάνιση της νόσου Καβασάκι οδηγεί την Επιτροπή στο να αλλάξει την απόφασή της για τα σχολεία.

Να σημειωθεί ότι, αναφορικά με τα δύο κρούσματα, το παιδί στο «Ιπποκράτειο» είναι προς το παρόν αρνητικό στη νόσο COVID-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός και συνεχίζονται οι εξετάσεις, ενώ όσον αφορά στο παιδί που νοσηλεύεται «Αττικόν», προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν είναι θετικό ή αρνητικό.