‘’Φέρτε μου ένα σύννεφο να πέσω’’

Άρθρο γνώμης του Γιώργου Τζιαχάνα

 

‘’Είμαστε σοκαρισμένοι, ήταν πολύ καλό παιδί στη γειτονιά, δεν είχε δώσει δικαιώματα,κ.ο.κ’’. Όπου παιδί βάλε τοπίο των media και έχεις πιάσει τον παλμό του σάλου πού έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες λόγω του σχολίου-προτροπή σε βιασμό πού έγινε σε γνωστό ριάλιτι. Ήταν όμως τόσο απροσδόκητη η εξέλιξη αυτή?

Από αυτή την ‘δημοσιογραφική’ ενημέρωση έχουμε ακούσει ότι :

  • Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε για ‘το ποδόσφαιρο’
  • Η μάνα του έχει ‘ξεφύγει’ και ο δολοφόνος του παιδιού της είναι ψυχολογικά ‘ράκος’
  • Ο Ζακ καλώς έφαγε τις κλωτσιές των νοικοκυραίων γιατί απείλησε το βιος τους(ψέματα) και επειδή είχε το στίγμα της αδερφής, του οροθετικού, του διαφορετικού
  • Η Ηριάνα έπρεπε να ‘προσέχει’ τις παρέες της και η Τοπαλούδη να μην ‘προκαλούσε’ τους ‘αρσενικούς’ φίλους της.
  • Ο Γιακουμάκης δεν είχε αρκετή ‘πυγμή’ απέναντι στους ‘λεβέντες’

Σας θυμίζει κάτι;

Περίμενε κανείς από τα media πού είχαν ως ναυαρχίδα το ‘Survivor’, το ‘Power of Love,και άλλα τέτοια τηλεοπτικά ‘διαμάντια’ διαφορετικό τηλεοπτικό προϊόν;

Περίμενε κανείς από τα media που διακωμωδούσαν τη σεξουαλική παρενόχληση φοιτήτριας διαφορετικό τηλεοπτικό προϊόν;

Αποσύρθηκαν μαθαίνω και διάφοροι χορηγοί μετά από αυτό το ‘ατυχές’ σχόλιο. Όταν έγινε όμως η παρουσίαση των παιχτών του ριάλιτι όπου ο συγκεκριμένος νεαρός εξέφρασε ανοιχτά τις ‘απόψεις’ του για μπαλωθιές σε ομοφυλόφιλους δεν είδα παρόμοια ευαισθησία.

Ο συγκεκριμένος ‘λεβέντης’ θα αποχωρήσει αλλά τα πρότυπα πού τον ανέδειξαν και του δώσανε βήμα μένουν εδώ. Και όχι λόγω της υψηλής τηλεθέασης αλλά λόγω της αδιαφορίας σου στα πρότυπα που αναπαράγουν τα media αλλά θεωρείς ότι είναι υπερβολή να μας ανησυχούν και να μας προβληματίζουν.

Υ.Γ. :Ευτυχώς δεν ακούσαμε ακόμα για τα ‘δικαιώματα’ του Κρητικού και την ‘ελευθερία’ πού έχει να λέει τη γνώμη του ‘γιατί εσείς δεν μπορείτε να δεχτείτε τη διαφορετική άποψη’ του φασιμού, του σεξισμού και της ξενοφοβίας.