Φουντώνει η μάχη για την Αθήνα: Ανακοινώνει απόψε ο Κώστας Μπακογιάννης – Ποιους «κοιτάζει» ο ΣΥΡΙΖΑ

Την υποψηφιότητά του γιά τον δήμο της Αθήνας ανακοινώνει το απόγευμα σε εκδήλωση στο γκάζι ο Κώστας Μπακογιάννης απέναντι στον Παύλο Γερουλάνο που έχει ήδη ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία.

Φωτιά παίρνει η μάχη γιά την διεκδίκηση της δημαρχίας στην Αθήνα με τον Κώστα Μπακογιάννη να επισημοποιεί απόψε την υποψηφιότητά του. Ετσι, τα δύο ονόματα που παίρνουν από νωρίς θέση στη αναμέτρηση γιά την πρωτεύουσα δίνουν και τον τόνο της αντιπαράθεσης που θα ακολουθήσει και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Προβληματισμένος εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ στο σκηνικό που έχει ήδη διαμορφωθεί, καθώς δεν έχει ακόμα καταλήξει στο πρόσωπο που θα μπορούσε να χτυπήσει τον σημερινό περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας. Το όνομα του Παύλου Γερουλάνου που κατεβαίνει υποστηριζόμενος από το ΚΙΝΑΛ έχει απορριφθεί σε πρώτη φάση από τον κατάλογο των προσώπων που θέλει να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς η πλειοψηφία των στελεχών του κόμματος δεν το επιθυμεί.

Ο ίδιος ο Γερουλάνος με συνέντευξή του στα dikaiologitika.gr άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποδεχθεί ενδεχόμενη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όποιου άλλου σχηματισμού εφόσον συμφωνούν με το πρόγραμμά του γιά την Αθήνα.

Ο πονοκέφαλος γιά τον Αλέξη Τσίπρα δεν έχει περάσει αφού εκτός από την Αθήνα έχει να λύσει το ίδιο πρόβλημα και γιά την Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά και άλλες μεγάλες πόλεις, εμβληματικές γιά το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στη Αθήνα, έχει προταθεί και εξετάζεται σοβαρά το όνομα του υφυπουργού Εργασίας Νάσου Ηλιόπουλου. Το όνομα της Ελενας Κουντουρά δεν συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά ενώ στο πρωθυπουργικό περιβάλλον ψάχνουν και άλλα πρόσωπα εκτός πολιτικής σκηνής που να μπορούν όμως να μπουν με αξιώσεις «σφήνα» στις δύο υποψηφιότητες Μπακογιάννη – Γερουλάνου.

Κομματικοί παράγοντες δεν αποκλείουν τελικά να υπάρξει μία υποψηφιότητα γιά να καταγράψει ένα καλό ποσοστό στον πρώτο γύρο και στην συνέχεια να στηριχθεί ο Παύλος Γερουλάνος, ως αποτέλεσμα ενός αρχικού σχεδίου που προβλέπει και «ηρεμία» στο κομματικό ακροατήριο και στόχευση γιά την διεύρυνση στο τελικό αποτέλεσμα.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi