Φυλακές Κασσάνδρας: Επεισόδιο με κρατούμενο και δύο τραυματίες

Τι ακριβώς συνέβη.
Αναστάτωση επικράτησε σήμερα το μεσημέρι στις φυλακές Κασσάνδρας, όταν ένας 54χρονς, Γεωργιανός κρατούμενος , τραυμάτισε δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Όλα συνέβησαν περίπου στις 13.20, με τους δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους να μεταφέρονται ελαφρά τραυματισμένοι στο νοσοκομείο Πολυγύρου για τις πρώτες βοήθειες.

Όπως ανέφερε στο enikos.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Σπύρος Καρακίτσος, ο κρατούμενος, καταδικασμένος για ναρκωτικά, πήρε όμηρο έναν σωφρονιστικό υπάλληλο και με ξυράφι του προκάλεσε ένα ελαφρύ κόψιμο στον λαιμό. Άμεσα επενέβησαν συνάδελφοί του και τον απεγκλώβισαν, όμως ο κρατούμενος στη συνέχεια άρπαξε ένα μπιτόνι με πετρέλαιο και απειλούσε να βάλει φωτιά στην πτέρυγα.

Τότε επενέβη ο αρχιφύλακας της φυλακής τον οποίο ο κρατούμενος τραυμάτισε μια τσάπα στο κεφάλι. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να βάλουν τέλος στον συναγερμό.

Οι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι μεταφέρθηκαν τραυματίες στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με τον κ. Καρακίτσο, ο συγκεκριμένος κρατούμενος είχε μεταφερθεί στην αγροτική φυλακή Κασσάνδρας από τις φυλακές Μαλανδρίνου.