Φωτίου: «Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να δώσει το κοινωνικό κράτος στους ιδιώτες»

θεανώ φωτίου

«Η ΝΔ έχει αναγάγει τα επιδόματα σε κεντρικό θέμα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι δώσαμε επιδόματα και φτωχοποιήσαμε τον λαό. Ουδέν αναληθέστερο» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Finance & Markets Voice.

«Βρήκαμε 200 επιδόματα που δίνονταν από 120 φορείς. Η τρόικα μας είπε, τότε τις πρώτες δύσκολες ημέρες της διακυβέρνησής μας ότι έχουμε ένα διεφθαρμένο προνοιακό κράτος» σημείωσε η κ. Φωτίου, προσθέτοντας: «Δεν κόψαμε ούτε ένα επίδομα. Τι κάναμε, όμως; Φτιάξαμε ένα διαφανές, ψηφιακό κράτος και, μέσω ενός φορέα, του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), συγκεντρώθηκαν και ενοποιήθηκαν όλα τα επιδόματα που πλέον είναι μόνο τέσσερα. Γι’ αυτό και κάθε φορά προκαλώ τον κ. Μητσοτάκη, ποιο από τα τέσσερα επιδόματα θα κόψει».

«Ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται φοροελαφρύνσεις, ύψους 7 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες δαπάνες του κράτους θα πρέπει να μειωθούν, ώστε να υπάρξει το ισοδύναμο των 7 δισ. ευρώ» υποστήριξε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επισημαίνοντας ότι «τα μεσαία στρώματα είναι αυτά που θα χάσουν, αν κόψει τα επιδόματα ο κ. Μητσοτάκης. Γιατί τα μεσαία στρώματα λαμβάνουν σήμερα το επίδομα παιδιού, το επίδομα στέγης, τα αναπηρικά επιδόματα, τα voucher για τους βρεφονηπιακούς».

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Φωτίου είπε ότι το πρόγραμμα στηρίζεται σε ένα τετράπτυχο. «Το πρώτο είναι η δίκαιη φορολογία. Συνδυαστικά, πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματικό το κράτος» υπογραμμίζει.

Παράλληλα, η κ. Φωτίου υπογραμμίζει ότι χρειάζεται αλλαγή όλου του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, «που την έχουμε ξεκινήσει, για να έρθει η ανάπτυξη και οι επενδύσεις. Ανάπτυξη για όλους, με σεβασμό στο περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή».

«Πιστεύω ότι μπορούμε να ρίξουμε την ανεργία κάτω από το 10% μέσα στα επόμενα χρόνια» εκτίμησε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τέλος, η κ. Φωτίου έδωσε έμφαση στο ισχυρό κοινωνικό κράτος, τονίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης θέλει να δώσει το κοινωνικό κράτος στους ιδιώτες. Αυτό θα γίνει και στην Υγεία». Μεταξύ άλλων, η κ. Φωτίου ανέφερε: «Εμείς θα ενισχύσουμε την πρόνοια για το παιδί. Επίσης, θα προχωρήσουμε και σε άλλες παροχές για τα παιδιά, όπως το να εξασφαλίσουμε δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη».