Φώφη Γεννηματά: Είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο άλμα

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, δήλωσε πως «είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο άλμα.  Για την πολιτική ανατροπή στις εκλογικές αναμετρήσεις», σε συνέντευξή της, στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Κουκλουμπέρη. Ακολουθούν αναλυτικά όσα είπε:

Για την επόμενη μέρα του συνεδρίου: «Κάναμε  ένα μεγάλο αποφασιστικό βήμα μπροστά.Αποτυπώνεται στις αποφάσεις μας. Έχουμε σαφές πολιτικό και προγραμματικό πλαίσιο, την εκλογική μας στρατηγική για τις επικείμενες κρίσιμες μάχες και δημοκρατικάεκλεγμένα όργανα. Οι αποφάσεις του Συνεδρίου μας δεσμεύουν όλους. Είναι η απαίτηση της βάσης, αυτό περιμένουν οι προοδευτικοί πολίτες.
Το μήνυμα του συνεδρίου είναι ενωτικό με ομοφωνία για την αυτόνομη  πορεία μας. Είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο άλμα.  Για την πολιτική ανατροπή στις εκλογικές αναμετρήσεις. Ξανά μπροστά για την απαίτηση αξιοπρέπειας, για την απαίτηση αλλαγής».

Για τις Ευρωεκλογές: «Ψήφος αλλαγής για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Δύναμη ανατροπής στο Κίνημα Αλλαγής, αυτό είναι το διπλό μήνυμά μας. Έχουμε μέτωπο μαζί με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ενάντια στην ακροδεξιά και τον λαϊκισμό. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ότι κι αν κάνει πλέον, έχει ευθύνη  για την αθλιότητα του Όρμπαν και για κάθε Όρμπαν που ανέχεται ή υποθάλπει. Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές με τον Φρανς Τίμμερμανς βγαίνουμε μπροστά για να μπει τέλος στη διαρκή λιτότητα.
Με μια γνήσια προοδευτική ατζέντα.Με προτεραιότητες την εργασία, το κοινωνικό κράτος, την μείωση των ανισοτήτων.Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει διάλογος και συνεργασία ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και στην Αριστερά, για ν’ αντιμετωπισθούν οι πολιτικές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που οδηγούν στην κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και αφήνει περιθώριο ν’ αναπτυχθούν οι εθνικισμοί, η Ακροδεξιά.        Δυστυχώς στην Ελλάδα ο χώρος της Αριστεράς δεν εκφράζεται από το ΣΥΡΙΖΑ με τη σημερινή του ηγεσία. Και γι’ αυτό υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας. Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής στις Ευρωεκλογές οδηγεί  στη μεγάλη πολιτική ανατροπή».

Για το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συγκυβέρνηση με την ακροδεξιά και τη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί αποκόπηκε από τις προοδευτικές δυνάμεις. Χτυπά τη μεσαία τάξη ,φτωχοποιεί τον Ελληνικό λαό.Δεν υπάρχει πραγματική προοδευτική συμμαχία με γυρολόγους, ακροδεξιούς και δεξιούς. Είναι στάχτη στα μάτια. Είναι μια νέα κοροϊδία του κ.Τσίπρα που όταν στριμώχνεται προσπαθεί να παρουσιαστεί ως κάποιος άλλος. Με αυτές τις πρακτικές διχάζει το λαό  και ιδιαίτερα τους προοδευτικούς πολίτες που είναι πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία.
Ο κόσμος της κεντροαριστεράς τους έχει πια καταλάβει και γι αυτό τους γυρίζει την πλάτη».

«Ο κ. Τσίπρας είναι αυτό που λέμε: «ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει»…Ξεκίνησε να πλασάρεται ως νεοκομμουνιστής, ριζοσπάστης αριστερός και τελευταία υποδύεται τον σοσιαλδημοκράτη. Ξεκίνησε σκληρός αντιμνημονιακός και έγινε ο πιο μνημονιακός Πρωθυπουργός. Στην πραγματικότητα με την πολιτική που εφαρμόζει και τις ακροδεξιές συμμαχίες που έχει επιλέξει, είναι πλέον ο εκφραστής μιας «νέας δεξιάς». Χέρι χέρι με την Καραμανλική συνιστώσα που τον κρατά στην εξουσία. Ο τελευταίος του ρόλος του ταιριάζει …γάντι».

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ΝΔ: «Όχι άλλο πια το τιμόνι δεξιά για τη χώρα. Δεν είναι λύση η επιστροφή της δεξιάς που οδήγησε με την πολιτική της το 2004- 2009 στα όρια της χρεωκοπίας.
Δεν χρειαζόμαστε «ρετρό» κυβερνήσεις, επιστροφή στο χθες ,κοιτάμε προς το μέλλον.
Ο κ. Μητσοτάκης είναι πολιτικός μας αντίπαλος, είναι  ο Αρχηγός της ΝΔ με την οποία έχουμε διαχρονικά πολύ μεγάλες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές. Είναι οι διαφορές της προόδου από τη συντήρηση.
Η ΝΔ και με τον κ.Μητσοτάκη παραμένει βαθιά συντηρητική. Παρά την επίμονη προσπάθεια να εμφανιστεί με μεταρρυθμιστικό πρόσωπο. Είναι όμως οι ίδιοι άνθρωποι που βάφτισαν επανίδρυση τη διάλυση του κράτους , είναι οι ειδωλολάτρες της αγοράς και θεωρούν τις ανισότητες φυσικό φαινόμενο. Σήμερα δεν πρέπει να πάμε από τη μιζέρια του κ.Τσίπρα στο άλμα στο κενό του κ.Μητσοτάκη. Υπάρχει προοδευτικό ρεύμα, το Κίνημα Αλλαγής απέναντι στις δύο όψεις της συντήρησης».

Για το ΠΑΣΟΚ: «Την ίδρυση του Κινήματος Αλλαγής την επέβαλαν οι ιστορικές συνθήκες, το πέρασμα σε μια νέα εποχή. 212.000 πολίτες συνυπέγραψαν την ιδρυτική πράξη. Συμμετέχουμε όσοι στρατευτήκαμε στο ΠΑΣΟΚ και είμαστε μαζί, Σοσιαλιστές, Σοσιαλδημοκράτες, κόμματα, πολίτες και στελέχη από την  ανανεωτική αριστερά, το προοδευτικό κέντρο, την πολιτική οικολογία. Χτίζουμε το νέο κίνημα που μπορεί να εμπνέει τη νέα γενιά, να εκφράζει το προοδευτικό ρεύμα και να πρωταγωνιστήσει στις πολιτικές εξελίξεις. Το ΠΑΣΟΚ είναι κινητήριος μοχλός του Κινήματος Αλλαγής. Ταυτίζεται με τους αγώνες του λαού μας για κοινωνική δικαιοσύνη και δίκαιη ανάπτυξη. Ο ήλιος δεν σβήνει».