Χάος στο αεροδρόμιο του Gatwick: Για τρίτη ημέρα καθηλωμένα τα αεροπλάνα λόγω drones – Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες

Χάος στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ το οποίο είναι κλειστό από την περασμένη Τετάρτη και δεν έχει επαναλειτουργήσει μέχρι και αυτή την ώρα λόγω των drones που θεάθηκαν να πετούν στην περιοχή. Πάνω από 120.000 ταξιδιώτες δεν έχουν φτάσει στους προορισμούς τους και περίπου 800 πτήσεις έχουν ακυρωθεί.

Σχεδόν όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο έχουν ματαιωθεί, λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας, ωστόσο το περιστατικό με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θεάθηκαν να πετούν στην περιοχή του αεροδρομίου, δεν σχετίζεται με τρομοκρατία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η αστυνομία του Σάσσεξ.

«Η εκτίμησή μας, με βάση τις πληροφορίες που κατορθώσαμε να συλλέξουμε, είναι ότι το περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατία», ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής Τζέισον Τίνγκλεϊ με ανακοίνωσή του και πρόσθεσε ότι η αστυνομία συνεργάζεται στενά με τη διεύθυνση του αεροδρομίου και την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και συνεχίζει να συνομιλεί για το περιστατικό με την κυβέρνηση και άλλες υπηρεσίες για την ταχύτερη δυνατή επίλυση της κατάστασης.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: Guardian