Χάος στο αεροδρόμιο του Gatwick – Καθηλωμένα τα αεροπλάνα – Mεγάλη ταλαιπωρία για τους επιβάτες

Το διεθνές αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου αναγκάστηκε να αναστείλει τις πτήσεις από και προς αυτό μετά τον εντοπισμό δύο drones που πετούσαν πάνω από το αεροδρόμιο.
Σύμφωνα με το Associated Press, οι πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο αυτό αναγκάστηκαν να αλλάξουν πορεία προς τα αεροδρόμια άλλων βρετανικών πόλεων, ενώ οι επιβάτες που περίμεναν να αποχωρήσουν αντιμετωπίζουν μεγάλη ταλαιπωρία και καθυστερήσεις.
«Μετά τον εντοπισμό δύο drones που πετούσαν πάνω από το αεροδρόμιο του Gatwick, αναγκαστήκαμε να αναστείλουμε τις πτήσεις και να διεξάγουμε έρευνα», σημείωνε η διεύθυνση του αεροδρομίου σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης.
«Ζητούμε συγγνώμη από τους επιβάτες για την ταλαιπωρία ταλαιπωρία, αλλά προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των επιβατών μας», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Το περιστατικό διερευνά η αστυνομία του Σάσσεξ.
Σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία, τα drones δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται κοντά σε αεροπλάνα ή αεροδρόμια και το ύψος στο οποίο πετούν δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 122 μέτρα.
Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: EDDIE MITCHELL