Χίλια άτομα μόνιμο προσωπικό ζητά ο Δήμος Πατρέων

Χίλια άτομα μόνιμο προσωπικό για να υλοποιήσει τις αναγκαίες παρεμβάσεις στις λαϊκές συνοικίες ζητά ο Δήμαρχος Πατρέων.

Την Παρασκευή 16 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε με μαζική συμμετοχή κατοίκων η λαϊκή συνέλευση του Νοτίου Διαμερίσματος για την σύνταξη του προϋπολογισμό του Δήμου για το 2019.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, οι Αντιδήμαρχοι, Παναγιώτης Μελάς, Χρήστος Κορδάς, Ιουλία Γιαννιτσοπούλου και Δημήτρης Πελεκούδας και η Πρόεδρος του Νοτίου Διαμερίσματος, Άννα Πελεκούδα.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στην παρέμβασή του σημείωσε, μεταξύ άλλων:
«Καλούμαστε σήμερα να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες του πολύ μεγάλου Δήμου μας, με πολύ λίγο προσωπικό και με πετσοκομμένη χρηματοδότηση, αφού η κυβέρνηση, υπηρετώντας τα σχέδια που θέλουν την συρρίκνωση της Τοπικής Διοίκησης και το πέρασμα των δημοτικών υπηρεσιών στα χέρια ιδιωτών, ούτε μας χρηματοδοτεί, ούτε εγκρίνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Στην πόλη μας η νότια περιοχή χρόνια ολόκληρα, πριν εμείς αναλάβουμε την Δημοτική Αρχή, ήταν υποβαθμισμένη. Εργατικές συνοικίες αφημένες στην τύχη τους, χωρίς καμία παρέμβαση για την καλυτέρευση, από κάθε πλευρά, των συνθηκών ζωής των κατοίκων. Έχουμε να κάνουμε με μια πολιτική που για τον λαό δεν κάνει τίποτε. Είναι υπέρ των λίγων που κατέχουν τα κεφάλαια.

Ο Δήμος χρειάζεται προσωπικό για να μπορέσει να κάνει καθημερινά έργο για τον λαό και να καλύπτει όλες του τις καθημερινές ανάγκες. Έχουν να γίνουν προσλήψεις από το 1998, αν εξαιρέσουμε το 2005 που έγινε η μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, όσων εργαζόταν μέχρι τότε στο Δήμο. Σήμερα πολλοί εργαζόμενοι είναι στο κατώφλι της συνταξιοδότησης και ο Δήμος θα μείνει με πολλά κενά στις υπηρεσίες του.
Ζητάμε 1.000 άτομα μόνιμο προσωπικό για να υλοποιήσουμε αναγκαίες παρεμβάσεις στις λαϊκές συνοικίες.

Χρειαζόμαστε εργαζόμενους για να λειτουργεί ο Δήμος. Πήγαμε και στην Αθήνα στον πλευρό των 8μηνιτών για να στηρίξουμε τον αγώνα τους για δουλειά, συναντήσαμε όμως και πάλι άρνηση. Πώς θα γίνουν τα έργα; Πώς θα καθαρίζουμε την πόλη μας; Πώς θα υπάρξουν μισθοί να μπαίνουν στα σπίτια των λαϊκών οικογενειών; Πρέπει να κάνουμε αγώνες για να τα πετύχουμε αυτά.

Με αυτές τις τεράστιες δυσκολίες εμείς προχωράμε. Ο Λαδόπουλος θα αξιοποιηθεί. Οι Νότιες συνοικίες μας θα αποκτήσουν το εργοστάσιο τέχνης που θα ανακαινιστεί από την αρχή. Θα αποκτήσουν στο χώρο των σφαγείων, το καρναβαλικό κέντρο με έκθεση, εργαστήρι κλπ. Θα γίνει το Αθλητικό κέντρο. Συγκρουστήκαμε για να έχουν οι νότιες εργατικές συνοικίες το Νότιο Πάρκο ένα τόσο σημαντικό χώρο αναψυχής. Στον Κόκκινο Μύλο κάνουμε άλλο πάρκο και είμαστε στα δικαστήρια σαν να κάναμε έγκλημα που φτιάχνουμε έναν ακόμη χώρο για τις λαϊκές εργατικές οικογένειες».

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: pexels