«Χαμός» γύρω από το ΙΚΑ Αμπελοκήπων – Διευκρινίσεις του Δήμου

Τι ακριβώς συνέβη

«Χαμός» δημιουργήθηκε γύρω από το ΙΚΑ Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Συγκεκριμένα, ο «θόρυβος» που δημιουργήθηκε, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, γύρω από τη λειτουργία του τοπικού ΙΚΑ, που βρίσκεται στους Αμπελόκηπους, ανάγκασε τους αρμόδιους να προχωρήσουν σε σχετικές διευκρινίσεις.

Ειδικότερα, ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, έπειτα από συνάντηση των αρμοδίων για τη λειτουργία των ιατρικών δομών στην περιοχή, εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας τους δημότες πως η συγκεκριμένη μονάδα θα λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο και θα ενισχυθεί με επιπλέον ιατρικό προσωπικό.

Παράλληλα, όπως ενημερώνει ο τοπικός δήμος, σε περίπτωση έξαρσης του κορονοϊού, θα ενισχυθεί λειτουργήσει ως «Κέντρο Υγείας Covid-19».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης:

«Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης ύστερα από το θόρυβο που δημιουργήθηκε σχετικά με τη λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών υγείας στο Δήμο μας και συγκεκριμένα για την Τοπική Μονάδα Αμπελοκήπων (Ιατρείο Αμπελοκήπων) και την Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) έπειτα από συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Παναγιωτίδη Γαβριήλ, της διευθύντριας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Ρουσσέτη Μαγδαληνής με τους Διοικητή και Υποδιοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Μακεδονίας) κ.κ. Μπογιατζίδη Παναγιώτη και Χρίστογλου Κωνσταντίνο καθώς και με υπηρεσιακά στελέχη της Τοπικής Μονάδας Αμπελοκήπων, ενημερώνει τους πολίτες για τα εξής:

Η Διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Μακεδονίας) διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης ότι για την αναβάθμιση των Ιατρικών Υπηρεσιών:
1. Το ΤΟΜΥ που λειτουργούσε στη Τοπική Μονάδα Αμπελοκήπων, Δημοτική Κοινότητα Αμπελοκήπων (Ελευθερίας 52) θα μετακινηθεί στη Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης (Αγίας Παρασκευής 10) με διευρυμένο ωράριο έως τις 8.30 μ.μ.

2. Η Τοπική Μονάδα Αμπελοκήπων θα λειτουργεί επίσης με διευρυμένο ωράριο έως τις 8.30 μ.μ και θα ενισχυθεί το Ιατρικό προσωπικό με επιπλέον Παθολόγους, Γενικούς Ιατρούς, Παιδιάτρους καθώς και με Νοσηλευτικό Προσωπικό.

3. Η Τοπική Μονάδα Αμπελοκήπων σε περίπτωση έξαρσης της πανδημίας covid-19 θα λειτουργήσει ως «Κέντρο Υγείας Covid-19» για την παροχή άμεσων και αρτιότερων υπηρεσιών.

4. Επίσημη Ανακοίνωση θα ακολουθήσει από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια (Μακεδονίας) τις επόμενες ημέρες

5. Με αίτημα του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης ορίστηκε συνάντηση της Διοίκησης του Δήμου με τη Διοίκηση της 3ης ΥΠΕ την Τετάρτη 7/10/2020 και ώρα 12.00 μ.μ. στο δημαρχείο, οπότε θα υπάρξει επί του θέματος και νέα ενημέρωση-ανακοίνωση του Δήμου».