Χαρίτσης: Διεκδικούμε μια διαφορετική σχέση της κοινωνίας, τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με την πολιτική

«Ξεκινάμε μεγάλη εκστρατεία επικοινωνίας με την κοινωνία, με αρχή την περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Αχαΐα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας “στο Κόκκινο 105,5” και τον δημοσιογράφο Στάθη Σχινά. «Το σύνθημα ‘πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου’ το εννοούμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι υπόθεση μόνο της ηγεσίας, αφού χιλιάδες συμπολίτες μας αντιλαμβάνονται την ανάγκη συμπόρευσης μαζί μας για να πυκνώσουν οι γραμμές αντίστασης στην πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και για να διαμορφώσουμε μια διαφορετική, προοδευτική πορεία για τη χώρα”, ανέφερε, και κατέληξε: “Η πρωτοβουλία μας θα έχει και επόμενα στάδια, για να καλλιεργήσουμε μια νέα και διαφορετική σχέση της κοινωνίας, τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με την πολιτική».

Ταξικό το στίγμα της πολιτικής της Ν.Δ. υπέρ των λίγων, των πλουσίων και των ισχυρών

«Οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποδεικνύουν την μεροληψία της υπέρ των λίγων, υπέρ των ισχυρών και των πλουσίων», ανέφερε, Ενώ σχολιάζοντας τις εφάπαξ φορολογικές ρυθμίσεις για το τρέχον έτος που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού και που αφορούν τις επιχειρήσεις, τόνισε πως «η Ν.Δ. επιχειρεί να αξιοποιήσει τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ προς όφελος των λίγων. Είναι σαφές το ταξικό, πολιτικό και κοινωνικό, της στίγμα».

Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στις κυβερνητικές αποφάσεις περί μείωσης του ΕΝΦΙΑ για τις πολύ μεγάλες ιδιοκτησίες, στα μέτρα του προϋπολογισμού που αφορούν την κερδοφορία μόνο των επιχειρήσεων, αλλά και «στις καταργήσεις πολύ σημαντικών μέτρων που είχε λάβει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, η μείωση του ΦΠΑ και η περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ για τις μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες». Επιπλέον αναφέρθηκε και στις περιβαλλοντικές ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στον επικείμενο προϋπολογισμό, «οι οποίες δίνουν πλέον τη δυνατότητα σε υπουργούς να αδειοδοτούν επενδύσεις χωρίς τις προηγούμενες δικλείδες ασφαλείας», αλλά και σε «διατάξεις με φωτογραφικό χαρακτήρα στο χώρο της αυτοδιοίκησης, επί υποθέσεων που ελέγχει η δικαιοσύνη».

Στον αντίποδα, σύμφωνα με τον Αλ. Χαρίτση, «όλα τα προηγούμενα χρόνια, μέλημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν η στήριξη των ασθενέστερων». «Μέσα από την εφαρμογή ενός προγράμματος, το οποίο είχε και επώδυνες πτυχές, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε την κοινωνία και την οικονομία από τα μνημόνια, με αποτέλεσμα δέκα συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, μείωση της ανεργίας και νέες επενδύσεις», τόνισε.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αθετήσει πολλές από τις υποσχέσεις που έδωσε προεκλογικά

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. υποτιμά την νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών. Δεν πρόκειται, βέβαια, για μια επιμέρους τακτική, αλλά για μία ολοκληρωμένη στρατηγική, βάσει της οποίας εκεί όπου καταστροφολογούσε για την ελληνική οικονομία, έρχεται τώρα να πανηγυρίσει, και να οικειοποιηθεί την προσπάθεια που έγινε το προηγούμενο διάστημα», υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Δυστυχώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αθετήσει πολλές από τις υποσχέσεις που έδωσε προεκλογικά, και ταυτόχρονα ανοίγει πολλά επικίνδυνα μέτωπα, όπως στην περίπτωση της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης, στην υπόθεση της ΔΕΗ, αλλά και σε ό,τι αφορά στον δημοσιονομικό χώρο. Δεν μπήκε καν η Ν.Δ. στη διαδικασία να συζητήσει τον μηχανισμό μείωσης των πλεονασμάτων, στερώντας δισεκατομμύρια από τις τσέπες των πολιτών, αφού δεν θα προχωρήσουν τα δρομολογημένα από τον ΣΥΡΙΖΑ, μέτρα ελάφρυνσης», δήλωσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να επισημαίνει αυτούς τους κινδύνους και είναι παρών για να ασκήσει μια τεκμηριωμένη και μαχητική αντιπολίτευση», τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, παραπέμποντας και στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη βουλή.