Χαρδαλιάς : Ήταν λάθος αυτό που έγινε στην Ομόνοια

Official opening of the reconstructed Omonoia Square in Athens, Greece on May 14, 2020. / Εγκαίνια της ανακατασκευασμένης πλατείας Ομόνοιας, Αθήνα, 14 Μαΐου 2020.

Τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε το βράδυ της Πέμπτης κατά τα εγκαίνια της πλατείας Ομονοίας σχολίασε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως «οι κανόνες είναι ίδιοι για όλους, οι οδηγίες αφορούν σε όλες τις πλατείες και ο ιός κερδίζει έδαφος από το συνωστισμό».

Συνεχίζοντας υποστήριξε πως «προφανώς ήταν λάθος η συγκέντρωση και παραπέμπω στη δήλωση του Δημάρχου, ο οποίος με παρρησία αναγνώρισε το λάθος του».

Παραδέχτηκε το «φάουλ» και ο Μπακογιάννης

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μπακογιάννης σε δήλωσή του παραδέχτηκε το λάθος. Επίσης, εξηγεί, μεταξύ άλλων, τι ακριβώς έγινε, λέγοντας ότι δεν έγιναν εγκαίνια και πως ο ίδιος έμεινε εκεί για λίγα λεπτά.

«Τα άκουσα κανονικά. Και όταν τα ακούς, δεν κρύβεσαι, συζητάς και παραδέχεσαι το λάθος», αναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, απαντώντας στις επικρίσεις κριτική για τον χθεσινό συνωστισμό στην πλατεία Ομονοίας.

Με ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Μπακογιάννης, εξηγεί ότι δεν έγιναν εγκαίνια για το άνοιγμα της νέας Ομόνοιας. «Δεν έγινε ούτε φιέστα με ομιλίες ή δηλώσεις», αναφέρει προσθέτοντας ότι ο ίδιος πήγε εκεί για λίγα μόλις λεπτά, ενώ η δημοτική αστυνομία απηύθυνε συνεχώς συστάσεις από τα μεγάφωνα για την τήρηση των αποστάσεων.

«Κάναμε όμως λάθος» συνεχίζει, ο δήμαρχος Αθηναίων.

Το λάθος, σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, ήταν ότι «δεν προβλέψαμε ότι θα μαζευτεί αυθόρμητα, τόσος πολύς κόσμος».

Η δήλωση – εξήγηση του κ. Μπακογιάννη καταλήγει με την ευχή : «Να είμαστε όλοι καλά. Να περάσει το κακό και να είναι στο μέλλον η Ομόνοια, ένας τόπος πολλών, ασφαλών και χαρούμενων συνωστισμών».

πηγή: www.in.gr