Χαρδαλιάς: “Ενεργοποιείται ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας”

Διαβάστε όσα επισήμανε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ενώ τόνισε και πάλι ότι χρειάζεται η πλήρης τήρηση των μέτρων #Newn #Xardalias #Covid

Νέα έκκληση για την πλήρη εφαρμογή των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού έκανε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή θα ανακοινωθεί η ενεργοποίηση του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας με 4 επίπεδα ετοιμότητας.

Ο χάρτης θα συνοδεύεται και από τέσσερα επίπεδα κατηγοριοποιημένων τοπικών μέτρων που θα εφαρμόζονται ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε περιοχής.

Τα δεδομένα αυτά θα ανανεώνονται ανά 15 ημέρες σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς που αναφέρθηκε εκ νέου και στα επιδημιολογικά δεδομένα που καταγράφηκαν σε Αχαϊα και Ιωάννινα.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές, μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, ανακοινώθηκαν περιοριστικά μέτρα για ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και στο Δήμο Ιωαννιτών.