Χρηστίδης: Είναι το θέμα ότι στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ιδεολογικός αχταρμάς

Στον τηλεοπτικό σταθμό NEOEPSILON παραχώρησε συνέντευξη ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας για τον τραυματισμό των αστυνομίκών στα Εξάρχεια.

«Πρώτα από όλα θέλω να πω ότι δεν μιλάμε για κάτι που έχει να κάνει μόνο με τα Εξάρχεια, απλά αυτό το οποίο είδαμε χθες να εξελίσσεται  στα Εξάρχεια είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί τα τελευταία πολλά χρόνια στο κέντρο της Αθήνας. Να κάνω μια απλή ερώτηση, πως θα ξαναπάει ένας λιμενικός ή ένας αστυνομικός υπάλληλος, ο όποιος παίρνει 700, 800 και 1.000€ να κάνει δουλειά, ενώ ξέρει ότι μπορεί  να τον καρφώσουν με ένα ξυραφάκι, να τον πυροβολήσουν ή να τον μαχαιρώσουν; Δεν θα πάει ποτέ και αυτό είναι το μεγάλο  πρόβλημα, το οποίο σήμερα δημιουργεί μια  ουρά θεμάτων στην απόδοση της δικαιοσύνης», ανέφερε ο κύριος Χρηστίδης.

Ενώ πρόσθεσε: « Δεν ξέρω αν πιστεύουν ότι πρέπει να τους εκπαιδεύσουν και σε πολεμικές τέχνες για να τα βγάζουν πέρα με αυτούς που έχουν να αντιμετωπίσουν στα Εξάρχεια. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να αντιληφθούμε είναι ότι χρειάζεται αλλαγή στην αντίληψη. Εδώ θέλω να σας πω ότι το μεγάλο ζήτημα δεν είναι μόνο το επιχειρησιακό, στο οποίο έχουν μείνει αστυνομικοί , χωρίς ασύρματους, αστυνομικοί χωρίς υλικά προστασίας, αστυνομικοί και λιμενικοί χωρίς να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους  επαρκώς. Είναι  το θέμα ότι στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ιδεολογικός αχταρμάς,  άλλο λέει για το νόμο Παρασκευόπουλου η κυρία Παπακώστα, άλλο λέει η κυρία Γεροβασίλη. Η κυρία Παπακώστα, που είναι αναπληρώτρια υπουργός, λέει ότι ο νόμος Παρασκευόπουλου πρέπει να αλλάξει, η κυρία Γεροβασίλη  λέει ότι είναι ένας άριστος νόμος, τι συμπέρασμα λοιπόν να βγάλουν οι αστυνομικοί, οι πολίτες που  παρακολουθούν. Όταν βλέπουν ότι αυτοί που συλλαμβάνονται πριν από τέσσερα χρόνια, μετά από τέσσερα χρόνια τους βλέπουν έξω να ξανακάνουν  κλοπές, ληστείες, διαρρήξεις. Άρα στο ζήτημα της ασφάλειας και της προστασίας του πολίτη, δεν μιλάει κανένας για ασφάλεια της δεκαετίας του ’50 και ’60, λέμε ότι εδώ πρέπει  να προστατεύονται τα σπίτια μας, οι περιουσίες μας, αυτό λοιπόν είναι κάτι που είναι μείζονος σημασίας. Είναι προοδευτικό δικαίωμα, κατοχυρωμένο στο σύνταγμα. Πρέπει να αφήσει τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ  και να πράξει αυτό που πρέπει να πράξει».