Χριστοδουλάκης: «Το Κίνημα Αλλαγής θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία με αντιπολιτευτική δράση»

Ο μανώλης χριστοδουλάκης

«Στην 3η συνεδρίαση της ΚΠΕ τέθηκε το πλαίσιο της πολιτικής στρατηγικής μας ως αφετηρία. Πρόκειται για θέματα που θα συζητηθούν αναλυτικά στην Πολιτική Συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής στα τέλη του Νοεμβρίου. Βρεθήκαμε επί της αρχής όλοι σύμφωνοι σε ένα στόχο: Το Κίνημα Αλλαγής θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία με αντιπολιτευτική δράση η οποία θα βασίζεται στο προγραμματικό μας πλαίσιο μακριά από λαϊκίστικα προτάγματα», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, με αφορμή την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

«Ακούστηκαν φαινομενικά διαφορετικές πολιτικές απόψεις που περιέγραψαν τη λογική ενός αντιδεξιού πολιτικού πλαισίου. Αλλά έτσι κι αλλιώς, κρούουν ανοιχτές θύρες, γιατί προφανώς δεν πρόκειται να αλλάξουμε τις ιδεολογικές και πολιτικές μας αναφορές για να συνάδουν με τις κυβερνητικές επιλογές. Η πολιτική και ιδεολογική διαφοροποίηση με τη ΝΔ είναι σαφής. Αυτό μας δίνει και τον χώρο να αναδιαμορφώσουμε την πραγματική εικόνα ενός σοσιαλδημοκρατικού φορέα που δεν ταυτίζεται με αυτές τις πολιτικές.

Η παράταξη πρέπει να δουλέψει για να εισπράξει τη φθορά και τη δυσαρέσκεια προϊόντος του κυβερνητικού έργου, όταν αυτό με σαφήνεια θα έχει γίνει αντιληπτό από του πολίτες και από την άλλη να μπορέσουμε να βάλουμε ισχυρά και ουσιαστικά προοδευτικά και κοινωνικά προτάγματα αντικρούοντας τις απομιμήσεις προοδευτικότητας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναζητά τον ιδεολογικό του προσανατολισμό του.

Καταληκτικά τέθηκε σε πλήρη συμφωνία από όλους ότι όπως δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ, έτσι ακριβώς δεν μπορούμε να προχωρήσουμε και μόνο με το ΠΑΣΟΚ. Αυτό ήταν κοινή αντίληψη όλων», πρόσθεσε.