Χ. Ασπιώτης: «Συγκροτούμε τις πρώτες οργανώσεις εργαζομένων του κινήματος μας»

Ο υπεύθυνος του Τομέα Εργαζομένων του ΚΙΝΑΛ, Χρήστος Ασπιώτης, μίλησε για τις νέες πρωτοβουλίες του κινήματος #newn #kinal

Δήλωση σχετικά με την πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής, για την συγκρότηση οργανώσεων εργαζομένων, έκανε ο υπεύθυνος του συγκεκριμένου τομέα, Χρήστος Ασπιώτης.

Όσα τόνισε:

Στο Κίνημα Αλλαγής συνδέουμε την παραγωγή πολιτικού λόγου με την οργανωτική δουλειά. Ανακοινώνουμε σήμερα τη συγκρότηση των πρώτων Οργανώσεων Εργαζομένων του Κινήματός μας, υλοποιώντας μαζί με τον Γραμματέα μας Μανώλη Χριστοδουλάκη τον στρατηγικό σχεδιασμό για πολιτική έκφραση και εκπροσώπηση των κοινωνικών δυνάμεων του κόσμου της εργασίας που έχει θέσει σε προτεραιότητα η Πρόεδρός μας Φώφη Γεννηματά.

Θέλουμε να ενεργοποιήσουμε εκ νέου τη μακρά παράδοση διασύνδεσης της σοσιαλδημοκρατίας με το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Μέσα από τη διαρκή αλληλοτροφοδότηση ενημέρωσης, μέσα από έναν καθημερινό γόνιμο και ειλικρινή διάλογο για τα ζητήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς, ξαναχτίζουμε τη σχέση εμπιστοσύνης ώστε να βρούμε από κοινού αποτελεσματικές προοδευτικές προτάσεις, απαντήσεις και λύσεις στις σύνθετες προκλήσεις που φέρνει για τους εργαζόμενους το παρόν και το μέλλον. Στα συνδικάτα, οι δυνάμεις που πρόσκεινται στον πολιτικό μας χώρο παρέμειναν κυρίαρχες όλα τα τελευταία χρόνια.

Αυτές τις δυνάμεις εκπροσώπησης στους μαζικούς χώρους επαναπροσεγγίζουμε πολιτικά και οργανωτικά για να στηρίξουμε τις αγωνίες και τα αιτήματά τους σε μία εποχή που, υπό τον μανδύα της πανδημίας, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αμφισβητεί όλο το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων. Είναι αναγκαίο στην ψηφιακή εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και της τεχνητής νοημοσύνης να ξαναθέσουμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο, την ποιότητα ζωής του και τις ευκαιρίες για ανοδική κοινωνική κινητικότητα μέσα από την Εργασία.

Ξεκινάμε σήμερα με την ανακοίνωση των ονομάτων σε 5 Γραμματείες: -Τράπεζες, -Αστικές Συγκοινωνίες, -Δάσκαλοι, -Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, -Ελληνικά Ταχυδρομεία