Ωραιόπουλος: Φλυαρίες, μετά από δυο μήνες σιωπής για την ασφάλεια των πολιτών

Αιχμές κατά του Σίμου Δανιηλίδη, αλλά και του Ηλία Ζάχαρη εξαπέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Λάζαρος Ωραιόπουλος, σε ότι αφορά την ασφάλεια των πολιτών. «Το θέμα της ασφάλειας των πολιτών στο Δήμο μας έχει διογκωθεί και οι δημότες όλων των ενοτήτων ζητούν άμεσα μέτρα για την προστασία τους», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της παράταξης «Άλμα στο μέλλον».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Εντείνεται η ανησυχία και η ανασφάλεια των πολιτών του Δήμου Νεάπολης- Συκεών λόγω των αυξανόμενων περιστατικών διαρρήξεων.. Μόλις χθες ένας ακόμη συμπολίτης μας έπεσε θύμα διάρρηξης μέρα μεσημέρι στην οδό Στρατηγού Σαράφη 1 όταν δύο δράστες εισέβαλλαν στο σπίτι του και το διέρρηξαν. Για τη σύλληψη τους κινητοποιήθηκαν οι… περίοικοι που όμως δεν κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν.   

Το θέμα της ασφάλειας των πολιτών στο Δήμο μας έχει διογκωθεί και οι δημότες όλων των ενοτήτων ζητούν άμεσα μέτρα για την προστασία τους. Κι ενώ συμβαίνουν αυτά οι κύριοι Δανιηλίδης και Ζάχαρης δε μπαίνουν στον κόπο να ασχοληθούν πραγματικά με το θέμα, αντίθετα  σχολιάζουν τα γεγονότα και αλληλοκατηγορούνται χωρίς να δίνουν λύσεις.

Ο κ. Δανιηλίδης , ως συνήθως, ρίχνει το φταίξιμο σε όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό του, αποκρύπτοντας πως είχε συναινέσει στην κατάργηση του αστυνομικού τμήματος Νεάπολης και πως δεν έχει κάνει το παραμικρό για να υπάρξει λύση στο θέμα της ασφάλειας, όπως είχαμε επισημάνει προ διμήνου με Δελτίο Τύπου , με αφορμή περιστατικό ληστείας στα Πεύκα, όπου είχε απειληθεί η ζωή μελών μίας οικογένειας.

Ο κ. Ζάχαρης, απλώς επαναλαμβάνει τις αποκαλύψεις του προαναφερθέντος Δελτίου Τύπου του συνδυασμού μας και υιοθετεί ,δύο μήνες μετά  με αποσπασματικό τρόπο, τις προτάσεις μας.

Εμείς επιμένουμε στις προτάσεις μας (παρουσία δημοτικών φυλάκων σε ελεύθερους δημόσιους χώρους,  εκστρατεία ενημέρωσης στα σχολεία για τη μείωση της παραβατικότητας, δημιουργία συμβουλίου πρόληψης εγκληματικότητας, διανομή φυλλαδίων σε κατοίκους και επαγγελματίες με απλές πρακτικές συμβουλές,  ηλεκτροφωτισμός «σκοτεινών» περιοχών,  παραχώρηση δημοτικών χώρων για τη δημιουργία ευέλικτων  αστυνομικών σταθμών κ.α).

Ας τις υιοθετήσουν τώρα οι άλλοι συνδυασμοί που ανακάλυψαν το πρόβλημα ετεροχρονισμένα,  κι ας μην περιμένουν πάλι  δύο μήνες, γιατί τότε θα έχουν μεσολαβήσει οι εκλογές …».