Όλα τα κλειστά σχολεία – Πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη!

Γεγονός είναι το πρώτο βεβαιωμένο κρούσμα σε σχολεία στη Θεσσαλονίκη, καθώς και το πρώτο τμήμα μαθητών που τίθενται εκτός σχολείου για 14 ημέρες. Ειδικότερα, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας δασκάλα εντοπίστηκε θετική στον ιό το βράδυ της Παρασκευής.

Οι γονείς του τμήματος Γ-2 έχουν ενημερωθεί ώστε τα παιδιά τους να μην πάνε σχολείο από σήμερα Δευτέρα (21/9) και μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, ενώ άμα τα παιδιά τους εμφανίσουν συμπτώματα θα πρέπει να απευθυνθούν άμεσα σε γιατρό και να κάνουν τεστ για κορωνοϊό. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η επίσημη ενημέρωση από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας

«ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΟΓΩ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΘΕΤΙΚΟΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ (COVID-19) ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από επικοινωνία του υπεύθυνου διαχείρισης κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 του σχολείου μας με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολ. Θες/κης για το περιστατικό διάγνωσης, το βράδυ της Παρασκευής, θετικού κρούσματος εκπαιδευτικού του σχολείου μας, με εντολή της Διεύθυνσης, όπως προβλέπεται, οι μαθητές/τριες του συγκεκριμένου τμήματος (Γ2), θα πρέπει να μην προσέλθουν στο σχολείο, για 14 μέρες, από τη Δευτέρα 21/9/20 έως και την Παρασκευή 2/10/20, με οδηγίες για στενή παρακολούθηση της υγείας τους. Εάν κατά την διάρκεια της δεκατετραήμερης καραντίνας, κάποιο παιδί εμφανίσει συμπτώματα, τότε και μόνο τότε θα πρέπει να υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο.

Πρόκειται να πραγματοποιηθεί άμεσα απολύμανση του σχολικού χώρου.

Επισημαίνεται πώς, όπως προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ, αναστέλλεται η λειτουργία μόνο του συγκεκριμένου τμήματος (Γ2). Τα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης κατά της διασποράς του ιού, θα λειτουργούν κανονικά.

Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην εκπαιδευτικό μας.

Ο Διευθυντής και Υπεύθυνος διαχείρισης κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 του Σχολείου».

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολείων στην Περιφέρεια Πέλλας

Την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, έως και τις 25 Σεπτεμβρίου 2020 ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ μεγαλώνει η λίστα των σχολείων όπου τμήματα αναστέλλουν τη λειτουργία τους, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναλυτικότερα, εκτός από τις εκπαιδευτικές δομές στην Περιφέρεια Πέλλας και το σχολείο στο δήμο Θερμαϊκού στην Περαία, μέχρι στιγμής αναστολές λειτουργίας έχουν δηλωθεί σε 36 σχολεία ανά την Ελλάδα.

Δείτε την λίστα:

sh.jpg

Πηγή: Typosthes.gr