Όσα συμβαίνουν με την μετεγκατάσταση των σχολείων στην Καλαμαριά!

Διαβάστε ότι μας είπε δημοτική σύμβουλος του Δήμου Καλαμαριάς για το θέμα #Newn #Koinonia #Ekpaideusi #Thessaloniki

Η κυρία Φοροπούλου δημοτική σύμβουλος του Δήμου Καλαμαριάςμε την παράταξη “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ”,   καταθέτει στο Newn.gr την δική της οπτική για όσα συμβαίνουν με την μετεγκατάσταση του 10ου Γυμνασίου.
Διαβάστε όσα ενδιαφέροντα μας είπε:
“Στο κτίριο που στεγάζεται το 3ο Λύκειο και το 3ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς οι μαθητές είναι υπεράριθμοι και έπρεπε να βρεθεί μια λύση.
Ενώ όλοι μας, και η Διοίκηση γνώριζε το θέμα από πολύ νωρίτερα τελικά μετά από εισήγηση της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου και του Αντιδημάρχου ήρθε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Ιούνιο πρόταση μεταστέγασης του 10ου Γυμνασίου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Φοίνικα, στο κτίριο του 3ου Γυμνασίου -Λυκείου και του 3ου Λυκείου στο Κτίριο του 10ου Γυμνασίου.
Η πρόταση αυτή καταψηφίστηκε από 21 δημοτικούς συμβούλους και έτσι δεν προχώρησε.”
 Οι παραπάνω δηλώσεις ανήκουν στην κ. Χριστίνα Φοροπούλου, δημοτική σύμβουλο στην Καλαμαριά, με την οποία ήρθαμε σε επικοινωνία σχετικά με το ζήτημα της μετεγκατάστασης του 3ου Λυκείου.
“Τον Ιούλιο, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων προσέφυγαν κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου στην Αποκεντρωμένη  Διοίκηση η οποία με απόφαση της ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως αναρμόδιο για το συγκεκριμένο ζήτημα και απάντησε ότι είναι στην αρμοδιότητα του Δημάρχου. Ο Δήμαρχος αγνοώντας την απόφαση της πλειοψηφίας και στηριζόμενος στην απόφαση της Αποκεντρωμένης εξέδωσε απόφαση μεταστέγασης.
Κατά της απόφασης αυτής αλλά και της προηγούμενης απόφασης της Αποκεντρωμένης προσέφυγαν σ οι σύλλογοι γονέων των  δημοτικών σχολείων του Φοίνικα και του 10ου Γυμνασίου καθώς και οι καθηγητές του 3ου Λυκείου και του 10ου Γυμνασίου αλλά και λοιποί σύλλογοι και φορείς με έννομο συμφέρον ενώ ασκήθηκε και αίτηση ακύρωσης της απόφασης του Δημάρχου στο ΣτΕ καθως και Αίτηση Αναστολής της απόφασης με αίτημα προσωρινής διαταγής να απαγορευτεί η εκτέλεση της απόφασης. Το αίτημα της προσωρινής αναμένεται να προσδιοριστεί προς συζήτηση από μέρα σε μέρα.
Και συνεχίζει η κ. Φοροπούλου:
 
“Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο τόσο η παράταξη μας “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ”  ‘όσο και άλλες παρατάξεις ( ακόμη και η παράταξη “ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ ” που είχε στηρίξει την πρόταση της διοίκησης για μεταστέγαση) αναφερθήκαμε στις αντιδράσεις γονέων, καθηγητών και κατοίκων του Φοίνικα καθώς και στα ένδικα βοηθήματα που ασκήθηκαν τόσο κατά της απόφασης του δημάρχου όσο και κατά της απόφασης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ζητήσαμε από τον δήμαρχο να μην αγνοήσει την απόφαση της πλειοψηφίας  αλλά αντίθετα να σεβαστεί την δημοκρατία και να μην εκτελέσει την απόφαση του. Όπως προκύπτει όμως ο δήμαρχος επέλεξε να μην μας ακούσει.!”
Χθες Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, οι γονείς ,ως ύστατη λύση και για να αποτρέψουν την διοίκηση να προβεί στην μεταστέγαση, προέβησαν σε κατάληψη του κτιρίου ενώ στην συνέχεια η αστυνομία προσπάθησε να σπάσει την κατάληψη, γεγονός που δημιούργησε μεγάλες εντάσεις και αγανάκτηση των γονέων. Σήμερα Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στις 6 το πρωι στο σχολείο έφτασε η αστυνομία και λίγο αργότερα και ο δήμαρχος, ο οποίος μπήκε μέσα στο κτίριο και άφησε απο έξω τους αστυνομικούς να απαγορεύουν την είσοδο ακόμη και στους καθηγητές του σχολείου! Ένα φορτηγό του Δήμου μετέφερε βιβλία και έγγραφα και όταν προσπάθησαν οι μαθητές να δημιουργήσουν αλυσίδα για να αποτρέψουν την αποχώρηση του, η αστυνομία απείλησε γονείς, καθηγητές και τους ανήλικους μαθητές με συλλήψεις!