1.100 κλοπές στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ…

Περισσότερα από 1.100 περιστατικά κλοπών έχουν καταγραφεί το πρώτο εννεάμηνο του 2017 στα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης, με τους επιτήδειους να εκμεταλλεύονται τον συνωστισμό σε γραμμές με μεγάλη πληρότητα και να αφαιρούν πορτοφόλια, μικροποσά και κινητά τηλέφωνα από τους επιβάτες.

Ο προϊστάμενος του τμήματος εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τσίγγος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 FM” ανέφερε ότι οι περισσότερες κλοπές παρατηρούνται σε οχήματα που πραγματοποιούν κεντρικά δρομολόγια διότι είναι μεγάλος ο όγκος των μετακινούμενων επιβατών.
«Τους πρώτους εννέα μήνες του 2017 έχουν καταγραφεί 1.100 περιστατικά κλοπών στα αστικά λεωφορεία, ενώ στο σύνολο του 2016 οι κλοπές είχαν φτάσει τις 1.200»
Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, το 2015 σημειώθηκαν 1.210 περιστατικά ενώ το 2014 1.050 περιστατικά κλοπών. Αντίστοιχα είναι τα νούμερα για το 2013 και 2012.
Ο κ. Τσιγγος συμβούλεψε τους πολίτες που κινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς «να είναι παρατηρητικοί, διότι οι επιτήδειοι χωρίς να γίνονται αντιληπτοί αφαιρούν τα πορτοφόλια και τα προσωπικά αντικείμενα από τις τσάντες των επιβατών που είναι αφηρημένοι»
Τονίζοντας ότι «οι εγκέφαλοι αυτών των μικρών εγκληματικών ομάδων, δεν συμμετέχουν οι ίδιοι στις κλοπές, καθώς χρησιμοποιούν άτομα που δεν κινούν τις υποψίες, όπως για παράδειγμα νεαρούς, γυναίκες ή ηλικιωμένους, που συνήθως είναι αλλοδαποί».
Ο προϊστάμενος του τμήματος εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της ΓΑΔΘ προέτρεψε τους πολίτες που πέφτουν θύματα κλοπών είτε να ενημερώνουν άμεσα τον οδηγό του λεωφορείου είτε να απευθύνονται στο 100, ώστε να μπορούν αστυνομικοί να προχωρούν σε έλεγχο των επιβατών και σε εξιχνίαση της υπόθεσης.

Πηγή: iefimerida.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ