11 άτομα δίνουν «μάχη» στη ΜΕΘ – Ιατροδικαστής: «Η χειρότερη εμπειρία μου…»

Ποια είναι η κατάσταση των τραυματιών – Σοκάρουν οι αποκαλύψεις των ιατροδικαστών.
Μάχη για να κρατηθούν στη ζωή δίνουν 11 τραυματίες από την πύρνη λαίλαπα που σάρωσε την Αττική, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Στο νοσοκομείο παραμένουν συνολικά 51 ενήλικες και τέσσερα παιδιά σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ). Συγκεκριμένα, την Πέμπτη πήραν εξιτήριο έξι τραυματίες, ενώ τα 4 παιδιά νοσηλεύονται στο Παίδων με την υγεία του να θεωρείται σημαντικά βελτιωμένη.

Το ίδιο δεν συμβαίνει με τους 11 ενήλικες ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με την κατάστασή τους να θεωρείται σοβαρή. Να σημειωθεί πως χτες την τελευταία του πνοή άφησε ένας 73χρονος στης ΜΕΘ του ΚΑΤ, ενώ ένας άνδρας εισήχθη χτες στην Εντατική στο Θριάσιο.

Δεν μπορούν ούτε οι ίδιοι να το πιστέψουν

Συγκλονισμένος από το μέγεθος της τραγωδίας και το μη αναμενόμενο της καταστροφής εμφανίστηκε ο Ιατροδικαστής Η. Μπογιώκας, σημειώνοντας ότι έχουν μέχρι στιγμής ολοκληρωθεί 75 νεκροτομές στα θύματα των φονικών πυρκαγιών της Αττικής.

Ο κ. Μπογιώκας, μιλώντας στον Σκάι, χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολη αυτή τη διαδικασία, δήλωσε ότι τα περισσότερα θύματα απανθρακώθηκαν ενώ δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι το αργότερο μέχρι το Σάββατο, όταν και θα ολοκληρωθούν οι νεκροψίες – νεκροτομές θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις. Ωστόσο τόνισε, ότι εάν βρεθούν άλλα πτώματα σε σπίτια που παραμένουν κλειδωμένα και δεν έχουν ερευνηθεί από τις Αρχές, η διαδικασία θα καθυστερήσει κι άλλο.

Τέλος, ο κ. Μπογιώκας είπε ότι παρά το γεγονός ότι έχει συμμετάσχει και σε άλλες δύσκολες τέτοιες ιατροδικαστικές έρευνες, όπως σε εκείνες που ακολούθησαν τις τραγωδίες του Σάμινα και του Helios, αυτή είναι η δυσκολότερη όλων γιατί «μέσα σε λίγες ώρες -ίσως και ώρα- έχασαν τη ζωή τους τόσοι άνθρωποι απρόσμενα».