19, 20, 21 Οκτωβρίου 2018: 1η Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παύλου Μελά

Με τη διαχρονική φράση του Αριστοτέλη «Πολίτης είναι ο ικανός να κυβερνήσει και να κυβερνηθεί» και τους φοιτητές, εργαζόμενους νέους, μαθητές, στο προσκήνιο, διοργανώνεται το τριήμερο Παρασκευής, Σαββάτου, Κυριακής 19, 20, 21 Οκτωβρίου 2018, η 1ηΠροσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παύλου Μελά «ΔΗΜΟΘΕΝ».

Το ΔΗΜΟΘΕΝ αποτελεί μια πρωτοβουλία με σκοπό τη διοργάνωση προσομοίωσης δημοτικού συμβουλίου, με πρότυπο μοντέλο το Δήμο Παύλου Μελά, από νέους που θα κληθούν να αναλάβουν ηγετικές θέσεις, υποδυόμενοι τους δημοτικούς συμβούλους ενός εικονικού Δήμου, θα μελετήσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα εξοικειωθούν με τις αρχές και τις λειτουργίες της.

Ακόμη, θα μπουν στη διαδικασία να ερευνήσουν, να συζητήσουν και να αντιπαρατεθούν ως προς τα φλέγοντα ζητήματα του Δήμου, προτείνοντας μέσα από τη συνεργασία και το διάλογο, ουσιαστικές λύσεις για τα προβλήματα του τόπου.

Η Oργανωτική Επιτροπή αποτελείται από φοιτητές – φοιτήτριες Σχολών του Α.Π.Θ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά, αποφάσισε ομόφωνα να εγκρίνει με την Απόφαση 715 (11/12/2017), τη διεξαγωγή του συνεδρίου και έτσι η Προσομοίωση διεξάγεται μέσα από μια διαδικασία που φιλοδοξεί να ενισχυθεί η συμμετοχικότητα των νέων σε συλλογικές δράσεις, με την υποστήριξη:

•της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

•της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας,

•του Ο.Α.Σ.Θ.

Οι Αιτήσεις ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν ηλεκτρονικά την περίοδο 21 Μαϊου έως 21 Ιουλίου 2018 και οι νέοι θα συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις Επιτροπές Παιδείας, Ποιότητας Ζωής και Οικονομική Επιτροπή, στην Ομάδα για το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, στις ομάδες πίεσης και στη δημοσιογραφική ομάδα.

Όλες οι εργασίες του συνεδρίου είναι ανοιχτές στο κοινό που θέλει να τις παρακολουθήσει, εκτός από τις προσυνεδριάσεις των 4 «παρατάξεω» στο Δημαρχείο που είναι αποκλειστικά για τους συμμετέχοντες.

Η Τελετή Έναρξης (Παρασκευή 19/10 και ώρα 19.00) και η εικονική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου,  θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παύλου Μελά, Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», 3ος όροφος, Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη.

Οι συζητήσεις των Επιτροπών και οι προσυνεδριάσεις θα πραγματοποιηθούν στους παρακάτω χώρους του Δήμου Παύλου Μελά, στην περιοχή της Σταυρούπολης:

•Δημαρχείο Παύλου Μελά, Καραολή και Δημητρίου 1

•Πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, είσοδος απέναντι από το Δημαρχείο

•Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21

Το πρωί του Σαββάτου και πριν την έναρξη συνδεριάσεων των Επιτροπών, οι συμμετέχοντες καθώς και όλοι οι ενδιαφερόμενοι, θα ξεναγηθούν στους χώρους του μελλοντικού Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά, από την Παρασκευή Κούρτη.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Καλωσορίζουμε τις Προσομοιώσεις Δημοτικών Συμβουλίων 6 Δήμων της Βορείου Ελλάδας

Έχουν προσκληθεί και αναμένεται να χαιρετίσουν στην Τελετή έναρξης, εκπρόσωποι από τις προσομοιώσεις που διοργανώθηκαν με επιτυχία σε 6 Δήμους της Βορείου Ελλάδος και συγκεκριμένα:

Εν Έργω | Πράξη Δημοκρατίας, Δήμος Πέλλας

Αλλά-ΖΟΥΜΕ τη Σκύδρα, Δήμος Σκύδρας

ΣΥΝ – ΘΕΣΗ, Δήμος Κατερίνης

Μπορούμε Μαζί, Δήμος Λαγκαδά

Διάλογος, Δήμος Καβάλας

Το Ρολόι των Νέων, Δήμος Ξάνθης