Αλαβάνος: «Έχουμε έναν πρωθυπουργό με Γερμανίδα μπέιμπι σίτερ»

Με άκρως καυστικό ύφος μίλησε ο επικεφαλής του Σχεδίου Β’, Αλέκος Αλαβάνος για τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχουμε έναν πρωθυπουργό με Γερμανίδα μπέιμπι σίτερ».

Και συνέχισε λέγοντας πως «Αυτό που κατανοούμε είναι ότι έχουμε πρωθυπουργό με Γερμανίδα μπέιμπι σίτερ. Ναι, γίνονται επισκέψεις αρχηγών, ακόμη και σε χώρες που έχουν αντιπαραθέσεις μεταξύ τους, αλλά η Μέρκελ εδώ έρχεται σε μια φάση παρέμβασης στα πολιτικά της χώρας. Ερχεται σε μια στιγμή που αμφισβητείται ότι υπάρχει πλειοψηφία για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών, αμφισβητείται ότι υπάρχει πλειοψηφία για την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και έχει αρχίσει μια προεκλογική περίοδος».

Ο Αλέκος Αλαβάνος, μάλιστα, εξίσωσε τη ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πήρε πιο σκληρά μέτρα από τους προηγούμενος. Είπε πως «Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος βρίσκεται πιο δεξιά η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς ένα κόμμα που προέρχεται από την Αριστερά το μόνο που κατάφερε είναι ότι την προσέλαβα και την απαξίωσε, βλέπουμε ότι πήρε μέτρα χειρότερα και από τη ΝΔ».

Αναφορικά με το δικό του κόμμα, το «Σχέδιο Β» ο κ. Αλαβάνος αποκάλυψε ότι γίνεται μια προσπάθεια για συνεννόηση και συμπαράταξη πολλών δυνάμεων, για να προβληθεί μια άλλη λύση ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi