Βόμβα Καμμένου: «Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, ούτε τελώ υπό παραίτηση»

Ξεκίνησε η κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εθνικής ‘Αμυνας – Εξωτερικών Υποθέσεων και Εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής, αναφορικά με την τροπολογία που αφορά την αναβάθμιση των F-16, ως προς το σκέλος των υποχρεώσεων της Lockheed.

Η ΝΔ αποχώρησε από την κοινή συνεδρίαση της επιτροπής Εξοπλιστικών και Άμυνας όπου συζητείται η τροπολογία για τα αντισταθμιστικά οφέλη των F16.

Ο υπουργός Αμύνας Πάνος Καμμενος απαντωντας στις αιχμές της αντιπολίτευση πως είναι υπουργός υπό παραίτησης τόνισε πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο και πως είναι ντροπή για το Κοινοβούλιο η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Δεν τελώ υπό παραίτηση, ούτε είμαι απερχόμενος» ξεκαθάρισε.

Παράλληλα δήλωσε πως είναι ανοικτός σε βελτιωτικές αλλαγές στην υπό συζήτηση τροπολογία.

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης κατηγόρησε τη ΝΔ για «μόχλευση πολιτικής ανωμαλίας», υποστηρίζοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε πανικό.

Ο Σπύρος Δαννέλης χαρακτήρισε υποκριτική και προσχηματική την αποχώρηση της ΝΔ ενώ και ο Κώστας Κατσίκης απο τους ΑΝΕΛ υποστήριξε οτι η ΝΔ αυτοπαγιδεύτηκε με την στάση της.

«Δεν πρόκειται να δωθεί κανένα έργο με απευθείας ανάθεση» δήλωσε κατηγορηματικά ο αντιπρόεδρος της Lockheed Μartin, Διονύσης Πλέσσας απαντώντας στις αιχμές της αντιπολίτευσης τονίζοντας μάλιστα πως θα προηγηθεί ένας ανοικτός και διαφανείς διαγωνισμός. Παράλληλα, εξέφρασε την αναγκαιότητα να παραμείνει ανοικτή η ΕΑΒ μέσω του προγράμματος αναβάθμισης των F16 τονίζοντας πως το ελληνικό δημόσιο δεν θα πληρώσει 230εκ ευρώ. της σύμβασης. «Απο την αναβάθμιση των 84 αεροσκαφών θα επωφεληθεί η ΕΑΒ, οι Ένοπλες Δυνάμεις και το ελληνικό δημόσιο. Αυτό θα μπορούσε να αποφέρει ως και 140 εκ. ευρώ στην δευτερογενή αγορά» συμπλήρωσε. Ο ίδιος εξήγησε ότι το κόστος του κάθε ένα αεροσκάφους ανέρχεται σε 19,7 εκ, δολλάρια που είναι το φθηνότερο ανα τον κόσμο.

Απαντώντας ο πρόεδρος της ΕΑΒ, Ζαχαρίας Γκίκας στην ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου για τα χρέη της εταιρείας σημείωσε ότι «το κύριο χρέος της ΕΑΒ που ανέρχονταν σε 480εκ. Ευρώ, ανακεφαλαιοποιήθηκε και συνεπώς μηδενίστηκε». « Η μόνη εκρεμότητα που έχει αυτή την στιγμή η ΕΑΒ είναι το φορολογικό πρόστιμο που επιβλήθηκε το 2014 κι εκτιμούμε ότι μέχρι που το Μαίο θα έχει τακτοποιηθεί με νομοθετική ρύθμιση» συμπλήρωσε.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi