Καιρός: Υποχωρεί το δριμύ ψύχος – Πού καταγράφονται οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες

Καιρός: Βελτιωμένος στη Βόρεια Ελλάδα μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, που δημιούργησαν αρκετά προβλήματα. Το δριμύ ψύχος των προηγούμενων εικοσιτετραώρων υποχώρησε και οι θερμοκρασίες βρίσκονται σήμερα σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Στη Θεσσαλονίκη, όπου έκανε την εμφάνισή του ήλιος και ο υδράργυρος «έδειξε» νωρίτερα 3 βαθμούς Κελσίου, τα προβλήματα από τον χιονιά έχουν αποκατασταθεί στο πολεοδομικό συγκρότημα, ωστόσο ο παγετός κατά τις πρωινές ώρες, σε συνδυασμό με τις συνθήκες χαμηλές νέφωσης, υποχρεώνουν τους οδηγούς να μετακινούνται σε κάποιους δρόμους με χαμηλές ταχύτητες.

Ηλιοφάνεια επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά το κρύο παραμένει αισθητό. Στη Βέροια ο υδράργυρος «έδειξε» το πρωί -3 βαθμούς Κελσίου, στις Σέρρες -2 και στα Γιαννιτσά -1. Λόγω της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών και του παγετού είναι αρκετά τα σημεία, κυρίως ορεινά, στην Κεντρική Μακεδονία, όπου η κίνηση διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα. Αυτό ισχύει και για τους οδηγούς που «ανηφορίζουν» προς τα χιονοδρομικά της Ημαθίας (Σέλι και 3-5 Πηγάδια) και Πέλλας (Καϊμάκτσαλαν).

Λευκό είναι το τοπίο στη Δυτική Μακεδονία, όπου το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας (“Υπατία”) έφερε νέα χιόνια και τα συνεργεία αποχιονισμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκονται επί ποδός. Η θερμοκρασία το πρωί ήταν στους -5 βαθμούς Κελσίου στην Πτολεμαΐδα, στους -3 στην Κοζάνη και στους -2 στη Φλώρινα. Με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα διεξάγεται η κυκλοφορία σε όλους τους εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους της Φλώρινας, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των Γρεβενών και σε αρκετά ορεινά σημεία των νομών Κοζάνης και Καστοριάς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi