Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει κλίμα εκφοβισμού συνδικαλιστών

Η ΓΣΕΕ καταγγέλει την επιχείρηση κλίματος εκφοβισμού συνδικαλιστικών στελεχών που καλούνται τον τελευταίο καιρό για κατάθεση στην αστυνομική «Υπηρεσία Προστασίας του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Χαρακτηριστική περίπτωση όπως αναφέρει είναι η κλήση για παροχή εξηγήσεων στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ και στην Προεδρεύουσα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, για να εξεταστούν ανωμοτί στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης, με αδικήματα το μισό ποινικό κώδικα.

Όλα αυτά επειδή οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές έπραξαν το αυτονόητο: μετείχαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας διαδηλώνοντας για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας και οι εργαζόμενοι σε αυτόν. Με τις κλήσεις προς κατάθεση επιχειρείται, ματαίως, η καλλιέργεια κλίματος εκφοβισμού για την υποστολή του ελευθέρου φρονήματος και των κοινωνικών αγώνων.

“Τον τόνο γι’ αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές άλλων χρόνων, τον δίνουν με δηλώσεις τους κυβερνητικά στελέχη που στοχοποιούν ευθέως και απαξιώνουν με κάθε μέσο όποιους δεν ανήκουν στην ομάδα των χειροκροτητών τους, διχάζοντας απερίσκεπτα το λαό και όποια κοινωνική ομάδα αντιστέκεται.

Η Συνομοσπονδία βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία σήμερα πραγματοποιεί στάση εργασίας και συγκέντρωση στα τμήματα προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος” τονίζει σε ανακοίνωση της η Συνομοσπονδία.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: dikaiologitika.gr