Τι συζητήσαμε με τον Πάρη Λεμπετλή

επιμέλεια: Χριστίνα Μαραντέλου

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό «Πολύχρωμη Πόλη» κ. Πάρης Λεμπετλής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της Τετάρτης 22.5 «Ανοιχτά Μικρόφωνα».

Ελεύθερος επαγγελματίας και οικονομολόγος, είναι μία αυτοδιοικητική φωνή, τον οποίον τον συνδέει μία παλιά φιλία με τον κύριο Σπύρο Βούγια. Του αρέσει πολύ ο πολιτικός λόγος και είναι ένας άνθρωπος της προσφοράς που πιστεύει στην καθημερινή αμφίδρομη σχέση με τον κόσμο.

Στην ερώτηση  γιατί επέλεξε να κατέβει με το συγκεκριμένο συνδυασμό, τόνισε ότι ο κύριος Βούγιας «μυρίζει» την πόλη και είναι ένας ανοιχτός άνθρωπος. To γεγονός ότι υπάρχουν 19 υποψήφιοι δήμαρχοι για τη Θεσσαλονίκη το αντιλαμβάνεται ως μία γιορτή της Δημοκρατίας, καθώς η απλή αναλογική δίνει το δικαίωμα να ακουστούν πολλές φωνές και προάγει την πολυσυλλεκτικότητα.

Η προτεραιότητά του για το Δήμο Θεσσαλονίκης, όπως τόνισε, είναι η αγορά της πόλης, η οποία αποτελεί και το moto της. Πιστεύει λόγω της εμπειρίας του ως ελεύθερος επαγγελματίας ο ίδιος, ότι όταν οι επιχειρηματίες είναι οι ίδιοι ικανοποιημένοι έχουν και μεγαλύτερη διάθεση προσφοράς στην ίδια την πόλη.

Προερχόμενος από τη δυτική πλευρά της πόλης πιστεύει ότι ένας μητροπολιτικός δήμος είναι εφικτός στόχος και ότι η ανάπτυξη της δυτικής περιοχής είναι αναγκαία, καθώς αποτελεί την είσοδο της πόλης. Σχετικά με τους τομείς που πρέπει να βελτιωθούν στην πόλη, τόνισε ότι ο κύριος Σπύρος Βούγιας έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού και των συγκοινωνιών, σύμφωνα με το οποίο τα αστικά λεωφορεία θα κινούνται αντίθετα με τα αυτοκίνητα κι έτσι θα έχουμε μία συνεχή ροή.

Σχετικά με την καθαριότητα ανέφερε ότι υπάρχει συντονισμένη πρόταση του κυρίου Βούγια, αλλά θα πρέπει επιτέλους να εκπαιδευτούν και οι πολίτες.

Στην ερώτηση για τη στάση των νέων απέναντι στην πολιτική ανέφερε ότι οι νέοι λειτουργούν φοβικά απέναντι στο πολιτικό σύστημα, αλλά αν προκληθούν θα απαντήσουν. Επίσης τόνισε ότι οι νέοι θα πρέπει να λειτουργήσουν και συλλογικά.

Στο πώς προλαβαίνει να συνδυάζει τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του με τον προεκλογικό αγώνα, απάντησε ότι είναι πραγματικά δύσκολο, αλλά συνήθως καταφέρνει να εκλέγεται, γεγονός που αποτελεί παρακαταθήκη για τον ίδιον.

Τέλος πιστεύει ότι ο κ. Σπύρος Βούγιας ήρθε για να μείνει και είναι ανοιχτός στην κοινή δράση και με άλλους συνδυασμούς για μία Θεσσαλονίκη που μας αξίζει.