Τι συζητήσαμε με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης Ιορδάνη Χατζηκαλλικίδη

επιμέλεια: Χριστίνα Μαραντέλου

Στην εκπομπή της Τετάρτης 22.5 «Ανοιχτά Μικρόφωνα» φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης κ. Ιορδάνης Χατζηκαλλινικίδης, ο οποίος είναι μάχιμος δικηγόρος καθώς και δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.

Ο κ. Χατζηκαλλινικίδης επέλεξε να κατέβει στο πολιτικό στίβο με το συνδυασμό του Κωνσταντίνου Ζέρβα, καθώς πιστεύει ότι έχει αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά  που τον καθιστούν κατάλληλο για δήμαρχο.

Τα κύρια σημεία που χρειάζονται βελτίωση στην πόλη της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τον ίδιο είναι η καθαριότητα και η ασφάλεια. Μάλιστα υποσχέθηκε ότι η πόλη θα έχει καθαριστεί μέχρι τα Χριστούγεννα, καθώς υπάρχουν οι απαιτούμενοι πόροι, οι οποίοι όπως τόνισε δεν έχουν διατεθεί σωστά.

Ο ίδιος τάσσεται κατά της ιδιωτικοποίησης των αντίστοιχων υπηρεσιών.

Σε ό,τι αφορά τα δημοτικά τέλη επισήμανε ότι  η παράταξη του κυρίου Ζέρβα θα προχωρήσει σε μείωση των τελών κατά 50%, καθώς υπάρχουν πόροι στο Δήμο οι οποίοι όμως έχουν κακο διαχειριστεί.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε και σε άλλα 2 πολύ σοβαρά θέματα της πόλης, την ανεργία και την έλλειψη υποδομών.

Επίσης, ο κ. Χατζηκαλλινικίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας ενός φεστιβάλ με πολιτιστικές εκδηλώσεις, το οποίο θα αποτελέσει ένα ισχυρό σύμβολο τη πόλης, καθώς ο θεσμός των «Δημητρίων» δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει αυτή τη δυναμική.

Στο πώς  καταφέρνει να συνδυάζει τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις με αυτές ενός υποψήφιου δημοτικού συμβούλου ανέφερε ότι στήριγμά του αποτελεί η γυναίκα του, καθώς και η οικογένειά του.