Τι συζητήσαμε με τον Παναγιώτη Καρασσαβίδη

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Ναι στη Θεσσαλονίκη» φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Ανοιχτά Μικρόφωνα» της Πέμπτης 23.5. Ο ίδιος είναι ελεύθερος επαγγελματίας της πόλης, ξεκίνησε εδώ και 9 μήνες να μιλάει με τον κόσμο, έχει περπατήσει δύο φορές τουλάχιστον την πόλη και προέβλεψε ότι ο κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας θα πάει και στο 2ο γύρο.

Θεωρεί ότι τα κύρια δύο προβλήματα της πόλης είναι η καθαριότητα και το κυκλοφοριακό και πιστεύει ότι δυστυχώς ο κύριος Μπουτάρης δε συνέχισε το έργο της πρώτης τετραετίας.

Για τον αντικαπνιστικό νόμο θεωρεί ότι είναι λίγο άδικο και θα έπρεπε να υπάρχουν άδειες για μαγαζιά καπνιζόντων και μη.

Ακόμα ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα πιστεύει ότι είναι η ασφάλεια της πόλης, το οποίο μπορεί να λυθεί με αστυνόμευση και κατάλληλη φωταγώγηση.

Το γεγονός ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός υποψήφιων το χαρακτήρισε «Βαβυλωνία» και πιστεύει ότι ο νέος νόμος δεν είναι σωστός, γιατί θα εκλεγεί δήμαρχος με μειοψηφία, γεγονός που θα επηρεάσει τη λειτουργικότητα του δήμου αρνητικά. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι κάθε δημοτικός σύμβουλος θα είναι και ένας μικρός δήμαρχος.

Πιστεύει ότι ο κόσμος θέλει ανθρώπους με ζήλο, όρεξη και οι ίδιοι έχουν σηκώσει ήδη τα μανίκια προτού τις εκλογές με τον καθαρισμό του Κελλάριου Κόλπου. Επιπρόσθετα, είναι της άποψης ότι ο κόσμος κουράστηκε, θέλει μία διαφορετική κατεύθυνση και κάθε προσπάθεια πολιτικής στήριξης είναι λάθος για την αυτοδιοίκηση.

Τέλος, ανέφερε ότι το μεγαλύτερο όπλο των νέων 18-35 ετών είναι η ψήφος τους με όραμα παρόμοιο με το δικό τους.