Παρέμβαση για το δάσος του Σέιχ Σου, από τον Κυριάκο Κυριάκο

Παρέμβαση για την καταστροφή που συντελείται στα δέντρα του δάσους του Σέιχ Σου, έκανε χθες ο υποψήφιος Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ά Θεσσαλονίκης Κυριάκος Κυριάκος.

Σε ανακοίνωση του, δήλωσε:

“Η διαφαινόμενη τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης, δείχνει και την απουσία πραγματικής οικολογικής συνείδησης της κυβέρνησης, που χρησιμοποιεί τη λέξη μόνο για να ενισχύσει ένα ψευδεπίγραφο αριστερό προφίλ.

Παρά τις συνεχείς επίσημες ενημερώσεις από τον Δήμο Νεάπολης Συκεών, αλλά και από ευαισθητοποιημένους πολίτες της παρατημένης δυτικής Θεσσαλονίκης, ήδη από τον Φεβρουάριο του 2018, το δάσος έχει αφεθεί στην όρεξη του…βλαστοφάγου (Tomicus piniperda).

Έχουν ήδη ξεραθεί δεκάδες χιλιάδες δέντρα του δάσους σε έκταση 3.500 στρεμμάτων, δηλαδή πάνω από το 1/10 της συνολικής επιφάνειας που καλύπτει και έχουν προσβληθεί από το έντομο άλλα τόσα σε μια ανυπολόγιστη ζημιά που θα ερημώσει συνολικά 5.000 στρέμματα του βασικού πνεύμονα της πόλης.

Ήδη έχουν γίνει οι καταγγελίες από τους πολίτες και είναι πια απαραίτητο να κινηθούν όχι μόνο πειθαρχικές αλλά και ποινικές διώξεις για εκείνους που -παρότι γνωρίζουν- αντιμετωπίζουν την Θεσσαλονίκη ως φτωχό συγγενή.

Έχουν ξεζουμίσει την οικονομία μας, έχουν διαλύσει την μεσαία τάξη της πόλης, ας αφήσουν το δικαίωμα στους ταλαιπωρημένους πολίτες να αναπνέουν όσο καθαρό αέρα έχει απομείνει!”