“Δεν φύγαμε ποτέ”

Άρθρο γνώμης του Σπύρου Στατήρη, υποψήφιου Βουλευτή με το Κίνημα Αλλαγής στην Ά Περιφέρεια Θεσσαλονίκης

Μεταξύ κυκλοφοριακής συμφόρησης και βροχής, και παρά τις Κασσάνδρες και τους καλοθελητές παντός καιρού και είδους, έγινε την Τετάρτη 26 Ιουνίου στην προβλήτα του ΟΛΘ η κεντρική ομιλία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, παρουσία και των υποψηφίων στην Α Θεσσαλονίκης.

Η κ. Γεννηματά έκανε λόγο – μεταξύ αλλων – για τα 12 σημεία, χαρακτηριστικά και εμβληματικά του προγραμματικού “Σχεδίου Ελλάδα” και μίλησε για την ανάγκη αλλαγής στο ήθος του πολιτικού λόγου της χώρας· χαρακτήρισε την ψήφο της 07.07 στο Κίνημα Αλλαγής κρίσιμη αλλά και χρήσιμη, σε μια χρονική συγκυρία που οι βασικοί παίκτες -με όρους αριθμητικούς και μόνο και σε καμιά περιπτωση ποιοτικούς και πολιτικούς- αναλώνονται σε μάχες εντυπώσεων και αποσπασματικών διακηρύξεων, λέγοντας ούτε μισές αλήθειες.

Από την πλευρά μου να πω, ότι δεν ξέρω αν το σύνθημα “επιστρέφουμε” που το ακούω όλο και περισσοτερο τελευταία είναι ακριβές και σωστό, υπό την έννοια ότι οι δημοκρατικοί πολιτες αυτής της χώρας δεν φύγαμε ποτέ.

Δεν εγκαταλείψαμε ποτέ ούτε τις ιδέες μας ούτε τις αρχές μας ούτε τις αντιλήψεις μας. Μπορεί κατά καιρούς να νιώσαμε πίεση, οργή, θυμό, απογοήτευση, αλλά έτσι χτίζονται οι χαρακτήρες και οι συμπεριφορές. Η συναίσθηση του φόβου και της καταστροφής κοντά στην οποία φτάσαμε αλλά και με την οποία ακόμη φλερτάρουμε, κάνει ακόμη εντονότερη τη συναίσθηση της ευθύνης που μας αναλογεί και που δεν έχουμε καμία διάθεση να απεμπολήσουμε αφήνοντας το γήπεδο σε όποιους νομίζουν ότι μπορούν να μιλούν για λογαριασμό μας.

Αυτό που κυρίως δόθηκε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη ήταν ένα αισιόδοξο μήνυμα ευθύνης και συμμετοχής, μία διακήρυξη αρχών, αλλά και μία υπενθύμιση ότι στα διλήμματα απαντάμε με δημοκρατία.

Καλή συνέχεια, συνεχίζουμε τον ωραίο αγώνα.