“Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις”

Άρθρο γνώμης του Ευριβιάδη Ελευθεριάδη, μέλους της Κεντρικής Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής

Καλοκαιρινές αλήθειες ακόμη και αν είναι η φάση “περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις” :

1. κομματικοποίηση της ΕΡΤ είχαμε ξεκάθαρα και με ΣΥΡΙΖΑ και τώρα με την τοποθέτηση του Ζούλα που ήταν ανοιχτά με τον Μητσοτάκη όλα αυτά τα χρόνια. Τελευταία προσπάθεια που έφερε θετικό αποτέλεσμα για τη Δημόσια Τηλεόραση ήταν επί υπουργίας Μόσιαλου και κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

2. σχετικά με νομοσχέδια για επιτελικά κράτη κλπ κλπ, πρέπει να δούμε ποιοι πραγματικά φέρανε θεσμούς που διαφύλαξαν τη ακεραιότητα του δημοσίου. Θεσμοί όπως οι ανεξάρτητες αρχές, ο ΑΣΕΠ, η Διαύγεια, το opengov, ο οικονομικός εισαγγελέας έχουν σφραγίδα ΠΑΣΟΚ μας αρέσει δεν μας αρέσει. Ας μας μετρήσουν 5 (ολογράφως πέντε ) μεταρρυθμίσεις οι δεξιοί ώστε μετά να ξεκινήσουμε να συζητάμε.

3. Ναι, ο κύκλος της οικονομίας δείχνει ότι με Μητσοτάκη θα φτάσουμε να βγούμε εν τέλει από τη βαθιά κρίση που βιώσαμε τόσα χρόνια. Κρίση που σε τεράστιο βαθμό έφερε η παράταξη του κυρίου Μητσοτάκη και που αν δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ να πάρει όλη την ευθύνη πάνω του, θα είχαμε χρεοκοπήσει άτακτα από το 2010.

Το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης δεν είναι να το κρύβουμε. Οφείλουμε απλά να μην επιτρέπουμε να είναι το μόνο το οποίο λέμε.

Γιατί καλό το παρελθόν μας, αλλά για να μας ψηφίσουν πρέπει να δίνουμε όραμα για το μέλλον.