Υπέρ της αστυνομικής βίας ο Βορίδης – «Το ξύλο είναι αναγκαστικότητας», είπε

Υπέρ της αστυνομικής βίας τάχθηκε με τηλεοπτικές δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Βορίδης!

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι και ερωτώμενος για τα τελευταία περιστατικά αστυνομικής βίας, είπε: «Η επιβολή του νόμου θα ευχόμασταν να γίνεται με προσφορά τριαντάφυλλων. Δεν έχει καταστεί αυτό δυνατό. Η επιβολή του νόμου εμπεριέχει στοιχεία αναγκαστικότητας –το λέω γλυκά. Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας». Ο Μ. Βορίδης πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «η άσκηση νόμιμης βίας είναι αυτό που κάνει η Αστυνομία. Φυσικά θα συνεχίσουμε. Θα κάνουμε αυτό».

Σε ερώτηση σχετικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «πρέπει να αναρωτηθεί κανείς γιατί είναι αμφίθυμος ο ΣΥΡΙΖΑ» και σημείωσε: «Να αποφασίσει τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ δε μπορεί να λέει καταδικάζω τα φαινόμενα ανομίας αλλά καλά κάνανε και σπάσανε την αλυσίδα. Αφού κλείνει το πανεπιστήμιο υπόκεινται όλα τα μέλη του πανεπιστημίου σε αυτή;», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μ. Βορίδης τόνισε ακόμα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μία λέει ότι καταδικάζει τα φαινόμενα αυτά από την άλλη όταν πάει να επιβληθεί μία τάξη στο πανεπιστήμιο λέει όχι να μην επιβληθεί η τάξη».