Η αυτοκρατορία Μπλούμπεργκ αντεπιτίθεται στο σύστημα Τραμπ!

επιμέλεια: Θωμάς Χ. Μαρκόπουλος

Η Aμερική ”μάλλον” αφυπνίζεται ενάντια στον κάπως… επικίνδυνο τυχοδιώκτη πολιτικό Ντόναλντ Τραμπ. Ενας μετά τον άλλο ισχυροί παράγοντες των ΗΠΑ επιχειρούν να στερήσουν μία ολέθρια 2η θητεία Τραμπ στο Λευκό Οίκο.

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας των ΜΜΕ στις ΗΠΑ και παγκοσμίως, ο οποίος εξακολουθεί να σκέφτεται το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές, θα ξεκινήσει μια διαφημιστική καμπάνια 100 εκατομμυρίων δολαρίων, στοχεύοντας στον Ρεπουμπλικανικό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κος. Μπλούμπεργκ (μέσα στους 20 πλουσιότερους ανθρώπους των ΗΠΑ) δεν έχει πει αν θα κατέβει για πρόεδρος, αλλά έχει προκριθεί ως υποψήφιος για να εμφανιστεί στις πρωταρχικές ψηφοφορίες δύο πολιτειών. Οι online διαφημίσεις που χρηματοδοτεί ο Μπλούμπεργκ, οι οποίες δεν έχουν ακόμη τρέξει αλλά έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες μέρες, θα στοχεύσουν τέσσερις πολιτείες: Αριζόνα, Μίσιγκαν, Πενσυλβάνια και Ουισκόνσιν.

Οι διαφημίσεις είναι έτοιμες να τρέξουν μέσα στην αρχική περίοδο του εκλογικού αγώνα, ανεξάρτητα από το αν ο Μπλούμπεργκ αποφασίσει να κατέβει για πρόεδρος, επιβεβαίωσε ο σύμβουλος. Οι εν λόγω τέσσερις πολιτείες θεωρούνται μερικές από τις πιο αμφιλεγόμενες.

Ο Τραμπ κέρδισε και τις τέσσερις το 2016, αλλά οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι είναι ευάλωτος εκεί στις εκλογές του 2020, όταν θα παλεύει για επανεκλογή. Ο Μπλούμπεργκ διοχέτευσε πολλά από τα εκατομμύριά του, στις ενδιάμεσες εκλογές του 2018, για να βοηθήσει τους Δημοκρατικούς σε ολόκληρη τη χώρα.

Η φαρέτρα των Δημοκρατικών είναι υπερπλήρης (full comple) για τις εκλογές και έτσι αν ο Μπλούμπεργκ αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα, τα προγνωστικά τον δίνουν στην πέμπτη θέση. Θέλει να βγει; Η θέλει να χτυπήσει σκληρά το σύστημα Τραμπ;