Ποιο τραγούδι αφιερώνεις στο αγαπημένο σου (ή και όχι) πολιτικό πρόσωπο;

Τούτο το έργο είναι μακέτο; Και η ”γάτα” και ο ”σκύλος”, ξανά αυτή την Τρίτη, έρχονται να σας κρατήσουν παρέα με μία εκπομπή γεμάτη: μπόλικο χιούμορ, εξαίρετους καλεσμένους, πολλά κιλά… πολιτικό σουσού, όμορφες μουσικές και αρκετή ενημέρωση.

Κεντρική θεματική ετούτης της εκπομπής είναι η εξής: Ποιο τραγούδι θα αφιέρωνες στο αγαπημένο σου -ή και όχι- πολίτικο πρόσωπο;

Τι θα κουβεντιάσουμε -και με φόβο μα κυρίως με πάθος- μεταξύ άλλων σε αυτήν την ραδιοφωνική συνεδρία: α. εξελίξεις στην ανατολ. Μεσόγειο, β. συνέδριο ΝΔ γ. συνέδριο ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) δ. άσυλο στα πανεπιστήμια ε. συνταγματική αναθεώρηση και εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας στ1. #EUandU Conference στην Θεσσαλονίκη στ2. Σωματική, Λεκτική κλπ Βια προς τις Γυναίκες/Κορίτσια στ3. επίσκεψη στο Α/Τ Βέλος ”Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα στ4. Χριστουγεννιάτικη Θεσσαλονίκη

Σταθερά στο πλάι μας ο Μπάγιος Αντώνης, φοιτητής Νομικής ΑΠΘ, αρθρογράφος και Στέλεχος του ΚΕΑΣΜ εν Θεσσαλονίκης. Μαζί μας όμως -στο στούντιο ή δια του τηλεφώνου- και κάποιες πολύ ιδιαίτερες και φρέσκες περσόνες, οι οποίες έχουν να μας πουν πολλά.

Η Αφροδίτη Λατινοπουλου είναι 28 ετών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από την ηλικία των 4 ετών ασχολήθηκε με το τένις κατακτώντας 17 πανελλήνια πρωταθλήματα ,4 πανευρωπαϊκά ενώ εκπροσώπησε την Ελλάδα ως αθλήτρια της Εθνικής Ελλάδος για 5 συνεχόμενα έτη.Το 2010 εισήχθη στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ  όπου αποφοίτησε το 2016. Το 2013 ίδρυσε τη δική της ακαδημία τένις. Εργάστηκε ως συνεργάτης δικηγορικής εταιρίας, ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων σε μεγάλο εκδοτικό όμιλο αλλά και ως ραδιοφωνική παραγωγός. Το 2016 έλαβε τη θέση γραμματέως επαρχιακού στην ΟΝΝΕΔ ενώ το 2018 εκλέχθηκε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνοπολωνικου Επιμελητηρίου. Το 2019 έλαβε κατέβηκε ως υποψήφια βουλευτής στην Α Θεσσαλονίκης με το κόμμα της ΝΔ ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε με δική της πρωτοβουλία τη διεθνή καμπάνια «Macedonian products made in Greece” με σκοπό την την προστασία αλλά και προώθηση των μακεδονικών προϊόντων.

Δήμητρα Φαντίδου. Απόφοιτος του Πολιτικού της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο MA International Public Administration and Policy Analyze στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Στα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η Πολιτική Ανάλυση, η Ευρωπαϊκή Δημόσια Πολιτική και η Κυβέρνηση, η Στρατηγική Καμπάνιας, η Πολιτική Επικοινωνία και το Μάρκετινγκ. Έχω εργαστεί για το Ινστιτούτο Goethe στο Μόναχο και την ΕΡΤ3 στην Ελλάδα, στο Τμήμα Πολιτικού Μάρκετινγκ, Επικοινωνίας και Διοίκησης, καθώς επίσης και στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Φρανκφούρτη. Έχοντας ασχοληθεί με τη συνδικαλιστική δράση εντός της πανεπιστημιακής κοινότητας, σήμερα, κάνοντας ένα βήμα παραπέρα αγωνίζομαι δίπλα στη Νεα Γενιά του Κινήματος Αλλαγής.

Η Νατάσα Παπαδάκη είναι ηθοποιός και ενεργό μέλος του ΣΕΗ. Είναι απόφοιτη της Κοινωνική Θεολογίας του Eθνικού και Καποδιστριακού Παν/μιου Αθηνών και της δραματικής σχολής του Ιασμου (αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού). Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 20 θεατρικές παραγωγές. Σκηνοθετεί τις παραστάσεις της Κιβωτού του Κόσμου χαρίζει τη φωνή της σε ταινίες και παιδικές σειρές. Διδάσκει υποκριτική στην Ακαδημία τέχνης κι έκφρασης. Και ηχογραφεί βιβλία για το διαβάζω για τους Άλλους.

Η Αθανασά Δήμητρα είναι επί πτυχίω φοιτήτρια Νομικής στο ΑΠΘ. Παράλληλα με τις σπουδές της μαθαίνει ρωσικά. Την ενδιέφερε ανέκαθεν η διεθνής καθώς και η εγχώρια πολιτική αρένα. Έχει υπάρξει αρθρογράφος περί διαφόρων διεθνών θεματικών σε διάφορα site και ερευνητικές ομάδες. Αρέσκεται να συμμετέχει σε διαφόρων ειδών συνέδρια ενώ έχει πραγματοποιήσει πρακτικές σε διάφορους διεθνείς φορείς (βλ. ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο Θεσσαλονίκης).

και η αδερφή της Ελευθερία…

Η Ελευθερία Αθανασά είναι 20 χρόνων. Είναι τριτοετής φοιτήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Πάντειου πανεπιστημίου. Την απασχολούν ζητήματα εσωτερικών και εξωτερικών πολιτικών, εθνικής, ευρωπαϊκής και διεθνούς πρόνοιας, ηθικής μόδας, οικολογίας και περιβάλλοντος. Παράλληλα με τις σπουδές της είναι εξωτερικός συνεργάτης του ΕΤΕΑΝ στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ’ οίκον ΙΙ» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο ελεύθερο χρόνο της κάνει μαθήματα φωνητικής, πιάνου και Γαλλικών.

Δάφνη Νούση. Πολιτική Αναλύτρια – Αρθρογράφος. Γεννήθηκε στην Πάργα. Είναι απόφοιτη Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και επαγγελματικά δραστηριοποιείται στον χώρο των τουριστικών επιχειρήσεων. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε μαθήματα Ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και μαθήματα Εξωτερικής Πολιτικής και Διπλωματίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (LSE). Υπήρξε ασκούμενη του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας καθώς και του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη ενώ από το 2015 είναι δόκιμη ερευνήτρια του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ). Το 2017 έλαβε υποτροφία αριστείας από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα σπουδών του Αμερικανικού Κολεγίου στην Ελλάδα πάνω στο Μάνατζεμεντ. Το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 εκπόνησε πτυχιακή πάνω στις Ελληνοτουρκικές Κρίσεις και την Στρατηγική Αποτροπή, με Άριστα. Αρθρογραφεί περιστασιακά στο lastpoint.gr

και ο Δημήτρης, που ”έπιασε στασίδι” στην εκπομπή…

Δημήτριος Τζανιδάκης. Οικονομολόγος, Μεταπτυχιακός Φοιτητής του University College London. Ο Δημήτρης Τζανιδάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε το 2011 από το Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος και στη συνέχεια σπούδασε οικονομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε στους τομείς των πωλήσεων του marketing και της καινοτομίας κι από το 2018 βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για μεταπτυχιακές σπουδές. Έχει ολοκληρώσει ένα μεταπτυχιακό πάνω σεBusiness  Management & Marketing  στο πανεπιστήμιο Brookes της Οξφόρδης και φέτος πραγματοποιεί ένα δεύτερο πάνω σε European  Politics στο UCL. Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με τη μουσική, τη γυμναστική και την αρθρογραφία. Ζει μόνιμα στο Λονδίνο.

Νικολοπουλου Αναστασία και Μαρκοπουλος Χ. Θωμάς λοιπόν. Κάθε Τρίτη στις 5 -και για δυο ώρες plus- εκπέμπουν φρεσκάδα και αλήθεια μέσω του newn.gr! ”Σαν τη γάτα με τον σκύλο”… συντονιστείτε! Άλλωστε, εμείς τα ξέρουμε… για σας τα λέμε.