Στιγμιότυπα από την εκδήλωση της Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής

επιμέλεια: Δήμητρα Φαντίδου

Με μεγάλη επιτυχια, και τεράστια προσέλευση κοσμου ολοκληρωθηκε χθες το απόγευμα, στο Tribeca Food&Cocktail Bar η εκδήλωση με τη μορφή ανοιχτού διαλόγου με θέμα: «Κρυφή Μάστιγα» που διοργάνωσε η Νεα Γενιά του Κινήματος Αλλαγης στη Θεσσαλονικη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμη την Παγκόσμια σήμερα Εξάλειψης της Βιας κατά των Γυναικών της 25ης Νοέμβρη. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας της Θεσσαλονίκης για το μείζον αυτό κοινωνικό ζήτημα καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η ενημέρωσή του για την ύπαρξη υποστηρικτικών δομών αντιμετώπισης της βίας. Κυρίως, όμως, στοχεύει στο να παροτρύνει τις γυναίκες θύματα βίας να ξεπεράσουν τον φόβο τους και να μιλήσουν, να ενημερωθούν για την ύπαρξη των δομών αυτών και να απευθυνθούν σε αυτές.

Στην Εκδήλωση συμμετειχαν ο γνωστός Καθηγητής Ψυχιατρικής και ειδικός Σεξολόγος Θάνος Ασκητής, ο Νομικός και Αντιπρόεδρος του ΔΣΘ Στελιος Μαυρίδης, η Νομικός και Πρόεδρος της Ένωσης Ασκουμένων-Νέων Δικηγόρων (ΕΑΝΔιΘ) Κατερίνα Τσιαμπερα, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η Δημοσιογράφος Χρυσά Αράπογλου.

Με τη βία και την κακοποίηση των γυναικών να έχουν πάρει διαστάσεις μάστιγας που δεν γνωρίζει κοινωνικούς, οικονομικούς ή πολιτισμικούς περιορισμούς, η Νεα Γενιά του Κινήματος Αλλαγης στη Θεσσαλονικη επιχειρεί να εντρυφήσει στην καρδια της κοινωνίας των πολιτών και τα ζητήματα που αυτή αντιμετωπίζει, δείχνοντας και θίγοντας τα από την πλευρά της προοδευτικης πολιτικης αντιμετωπισης τους.