Μήνυση σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για σύνθημα κατά των αστυνομικών

Το σύνθημα «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» χρησιμοποίησε σε ανάρτησή της η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη

Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετέβη το μεσημέρι της Πέμπτης το προεδρείο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ. (ΣΕΦΕΑΑ) για να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά Νίνας Κασιμάτη, για εξύβριση, με αφορμή το σχόλιό της σε ανάρτησή της. 

«Ύβρης και ρατσισμός ζητούν τιμωρία. Μεταβαίνουμε στον εσιαγγελέα του Αρείου Πάγου σαν εξόχως σημαντικό θέμα της ΕΛ.ΑΣ.

Ζητούμε να εφαρμοστούν οι κανόνες της δημόσιας τάξης του Οργανισμού της ΕΛ.ΑΣ. και της προσωπικότητας των αστυνομικών.

Η καθύβριση, η επιλογή και στοχοποίηση του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ. αποτελούν προκατάληψη και θυματοποίηση των αστυνομικών και ως τέτοια επιβάλλουν την τιμωρία σύμφωνα με τις εκ νέου τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα, καθώς αποτελεί εξύβριση που φέρει ρατσιστικά χαρακτηριστικά» αναφέρει το Σωματείο Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι χτες επιστολή προς την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, την οποία κοινοποιεί στην ΠΟΑΣΥ, έστειλε η Νίνα Κασιμάτη. Η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει σε αυτήν ότι «με έκπληξη διάβασα τη σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, όπου με κατηγορείτε για μια γνωστή στερεοτυπική φράση, η οποία έχει καθιερωθεί στην ελληνική κοινωνία, και ειδικότερα στις νεότερες γενιές, για τις θλιβερές, αλλά υπαρκτές, εξαιρέσεις συναδέλφων σας που κάνουν παράνομη χρήση βίας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τους Νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Η κ. Κασιμάτη προσθέτει: «η έκπληξη έγκειται στο ότι, όπως και οι ίδιοι παραδέχεστε, αυτή τη φράση τη χρησιμοποίησα ως μέρος σκωπτικού σχολίου μου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κατά τη διάρκεια άσχετου διαλόγου για άλλο ζήτημα, που προδήλως καμία σχέση δεν είχε ούτε καταφερόταν αντικειμενικά και υποκειμενικά στο αστυνομικό σώμα, όπως επίσης εσείς περιγράφετε, άρα και δεν συνιστά έκφραση της αντίληψής μου για την ΕΛ.ΑΣ. όπως την εκλάβατε, και γι’ αυτό λυπάμαι για τη χρήση της και την παρεπόμενη παρερμηνεία της».

Σε σημερινή της δήλωση η κ. Κασιμάτη αναφέρει:

Από την πρώτη στιγμή υπογράμμισα ότι η αναφορά μου ήταν ένας αστεϊσμός ατυχής, ένα σκωπτικό σχόλιο με αφορμή μια παντελώς άσχετη συζήτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Και από την πρώτη στιγμή τόνισα, δημόσια και χωρίς περιστροφές, ότι λυπάμαι για την παρερμηνεία. Η συγγνώμη μου λοιπόν είναι ρητή και αυτονόητη. Προφανώς και δεν υιοθετώ το εν λόγω σύνθημα, κάτι που φαίνεται από όλη την πορεία μου στην πολιτική, με δεδομένο τον έμπρακτο σεβασμό μου, και δια του κοινοβουλευτικού μου έργου, στους βιοπαλαιστές αστυνομικούς.

Η ΝΔ σήμερα, το μόνο που επιδιώκει, είναι ένας υποκριτικός και χυδαίος αντιπερισπασμός για το φιάσκο του κ. Μητσοτάκη και του κ. Χρυσοχοΐδη, που κάνουν τα στραβά μάτια σε απαράδεκτες αστυνομικές αυθαιρεσίες και στην «αναγκαστικότητα του ξύλου» μίας μειοψηφίας της ΕΛ.ΑΣ, εκθέτοντας δυστυχώς την μεγάλη πλειοψηφία των αστυνομικών που επιτελούν, παρά τις ελλείψεις και τις δυσκολίες, καθημερινά το έργο τους.

Πηγή:https://www.typosthes.gr/