Κοροναϊός: Κλείνει ακόμη και η Απαγορευμένη Πόλη – Ρίγη τρόμου σε όλο τον κόσμο

Ολόκληρες πόλεις της Κίνας μπαίνουν σε καραντίνα η μία μετά την άλλη μετά τα κρούσματα του Κοροναϊού. Κλείνει και το διασημότερο ιστορικό μνημείο της χώρας, η Απαγορευμένη Πόλη.

Σε ειδικά αεροστεγώς κλεισμένα φορεία η μεταφορά των ασθενών. Νέο κρούσμα, αυτή τη φορά στην Σιγκαπούρη.

Με καταιγιστικό ρυθμό αλλάζει τα δεδομένα στην Κίνα ο φονικός κοροναϊός. Η χώρα βρίσκεται σε «κόκκινο συναγερμό» αφού τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται, ενώ -παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες- επεκτείνονται και πέραν των συνόρων της χώρας.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι τρεις πόλεις σχεδόν 18 εκατομμυρίων κατοίκων μπαίνουν σε καραντίνα για να μην εξαπλωθεί περαιτέρω ο κοροναϊός, ενώ αναβάλλονται ακόμη και οι εορτασμοί για την κινέζικη πρωτοχρονιά, ήρθε η δραματική ανακοίνωση ότι το εμβληματικότερο μνημείο της χώρας, η Απαγορευμένη Πόλη, κλείνει μέχρι νεωτέρας.

Το παλιό ανάκτορο των αυτοκρατόρων της Κίνας θα κλείσει τις πύλες του από το Σάββατο «για να αποφευχθούν μολύνσεις που συνδέονται με τη συγκέντρωση επισκεπτών», αναφέρει το μουσείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Παράλληλα ανακοινώθηκε από την κινεζική κρατική τηλεόραση πως πλέον οι άνθρωποι που διαπιστωμένα προσέβαλε ο κοροναϊός έφτασαν τους 634.

Οι ασθενείς μεταφέρονται σε επιλεγμένα νοσοκομεία μέσα σε ειδικά αεροστεγώς κλεισμένα φορεία.

 

自由亚洲电台

@RFA_Chinese

【全副装备运送病人】
广东惠州发现疑似感染新型冠状病毒病人,在救伤车运送期间,医护人员都做足了准备,病人几乎是被完全密封着。

Ενσωματωμένο βίντεο

313 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Τα μέτρα που λαμβάνονται για να τιθασευτεί η εξάπλωση του κοροναϊού είναι αυστηρά ειδικά στις πτήσεις που φεύγουν από την Κίνα. Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter φαίνεται ειδικευμένο προσωπικό να μετρά την θερμοκρασία των επιβατών, καθώς ένα από τα συμπτώματα που εμφανίζει ο κοροναϊός είναι ο υψηλός πυρετός.

Ωστόσο τα μέτρα δεν φαίνονται αρκετά, καθώς η Σιγκαπούρη επιβεβαίωσε σήμερα το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού που έχει σκοτώσει 17 ανθρώπους και έχει μολύνει περισσότερους από 600 στην Κίνα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Straits Times.

Ο 66χρονος άνδρας που έχει προσβληθεί από τον ιό είναι Κινέζος υπήκοος και κάτοικος της πόλης Ουχάν, όπου εκδηλώθηκε ο κοροναϊός, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται το υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι επίσης πιθανό να υπάρχει άλλο ένα κρούσμα.