Αναταραχή στο χώρο του φαρμάκου

Ανδρέας Αντωνίου Γ. Γραμματέας Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου Μέλος της Γραμματείας του Τομέα Υγείας ΚΙΝΑΛ

Με λύπη μας ακούσαμε τις τελευταίες μέρες τόσο τον Υπουργό Υγείας όσο και το Πρόεδρο του ΕΟΦ να διαψεύδουν κατηγορηματικά τις εκκλήσεις που κάνει στο σύνολο της η φαρμακευτική κοινότητα μέσω των φαρμακευτικών συλλόγων αλλά και του ΠΦΣ για το φαινόμενο των ελλείψεων πολλών φαρμακευτικών σκευασμάτων από την την ελληνική αγορά. Και ενώ σύσσωμοι οι Έλληνες φαρμακοποιοί δηλώνουν με πραγματικά στοιχεία παραγγελιοληψίας και αγορών την έλλειψη περισσότερων από 400 φαρμάκων οι δηλώσεις του κ. Κικίλια όσο και του Προέδρου του ΕΟΦ κάνουν λόγο για 27 μόνο σκευάσματα. Ειλικρινά , και επειδή η κατάσταση έχει φτάσει σε επικίνδυνα σημεία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας θα παρακαλούσαμε τόσο τον Υπουργό όσο και τον Πρόεδρο του ΕΟΦ να δηλώσουν τις πήγες άντλησης των δικών τους στοιχείων για τις ελλείψεις και μετά να έρθουν να περάσουν μαζί μας μια μέρα στα φαρμακεία μας και κυρίως να καταδεχτούν να παραγγείλουν μαζί μας φάρμακα από τις αποθήκες μας.

Αγαπητοί συμπολίτες επειδή είναι παράλογο για κάθε επιστήμονα φαρμακοποιό να αρνείται να προμηθεύσει φάρμακο σε ασθενή ενώ το διαθέτει πόσο μάλλον να το πουλήσει με το όποιο μικρό κέρδος για την επιχείρηση του και επειδή εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από γραφεία και υπουργεία αλλά σας εξυπηρετούμε καθημερινά παρακαλούμε τόσο τον Υπουργό Υγείας όσο και τον Πρόεδρο του ΕΟΦ να αποκαταστήσουν άμεσα την αλήθεια και να μην δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις στους Έλληνες πολίτες.

Με την δημόσια υγεία δεν παίζουμε, δεν χωρούν ερασιτεχνισμοί , δεν χωρούν πολιτικοί ελιγμοί και άλλα δαιμόνια. Η ελπίδα του πολίτη πρέπει να είναι Πολιτικοί σοβαροί , με όραμα και στόχους και με αντίστοιχους συνεργάτες.

Η προσβολή έχει και τα όρια της….εξάλλου ο ψεύτης και ο κλέφτης την πρώτη μέρα χαίρονται…