Το κυβερνητικό αλαλούμ οξύνει το πρόβλημα του μεταναστευτικού, είπε η Φ. Γεννηματά

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ συναντήθηκε με το δήμαρχο Δυτικής Λέσβου και ενημερώθηκε για τις κινητοποιήσεις των κατοίκων του νησιού

Για τις αντιρρήσεις και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Μυτιλήνης σχετικά με τη δημιουργία κλειστού κέντρου μεταναστών στο νησί ενημερώθηκε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, κατά τη συνάντησή της στο γραφείο της στη Βουλή με το δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο.

Η κ. Γεννηματά, μετά από τη συνάντηση, άσκησε κριτική σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως με την προθυμία τους απέναντι στους Ευρωπαίους, μετέτρεψαν την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών. «Ένα Ευρωπαϊκό πρόβλημα εξελίσσεται σε εθνική τραγωδία. Το κυβερνητικό αλαλούμ οξύνει την κρίση. Με τον αυταρχισμό και τις επιτάξεις η κυβέρνηση ρίχνει λάδι στη φωτιά», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε ότι «το πρόβλημα δεν λύνεται με τις επιλογές της κυβέρνησης αλλά με ριζικές λύσεις όπως: Με άμεση αποσυμφόρηση των νησιών. Με ουσιαστικό ρόλο της Frontex στην φύλαξη των συνόρων. Με πλήρη κατάργηση του κανονισμού του Δουβλίνου και κατανομή των αιτούντων άσυλο σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Με αλλαγή της κοινής δήλωσης ώστε να σταματήσει ο Ερντογάν να εκβιάζει εμάς και την Ευρώπη».