Η Ρένια Πάππα απαντάει στις ερωτήσεις του Newn.gr

Η Ρένια Πάππα είναι 18 χρονών και η μεγάλη της αγάπη είναι το μπάσκετ, ένα άθλημα που ασχολείται από μικρό παιδί. Έχει ύψος 1,73 και αγωνίζεται στη θέση του point guard στην ομάδα του. Παράλληλα με τον αθλητισμό, η Ρένια σπουδάζει και μαρκετινγκ.

Ακολουθούν οι απαντήσεις που έδωσε στο newn.gr:

 • Ποια είναι η πρώτη ανάμνηση που έχεις κρατώντας την μπάλα του μπάσκετ;

” Πρέπει να ήμουν γύρω στα 3,5 χρονών με  τον πατέρα μου να με παίρνει αγκαλιά και να με σηκώνει για να καρφώσω.”

 • Τι συντέλεσε στο να διαλέξεις το μπάσκετ και όχι κάποιο άλλο άθλημα;

” Επιχείρησα να ασχοληθώ και με άλλα αθλήματα αλλά προέρχομαι από μπασκετική οικογένεια, έπαιζε και πατέρας μου και η μητέρα μου, οπότε αποφάσισα να ακολουθήσω τις ρίζες μου.”

 • Ποια ήταν για σένα η χειρότερη και ποια η καλύτερη ανάμνηση στα γήπεδα;

” Δεν θυμάμαι να έχω προσωπικά χειρότερη στιγμή, παρά ομαδικές. Η καλύτερη μου ανάμνηση είναι η άνοδος στην Α’1 κατηγορία με το γυναικείο του Ηρακλή πριν δύο χρόνια. Στιγμές που δεν ξεχάσω ποτέ!!!”

 • Γράφτηκε ή ειπώθηκε ποτέ για σένα κάτι που να σε πλήγωσε ή να σε εξόργισε;

” Ποτέ δεν γράφτηκε κάτι για εμένα γιατί λόγω της ηλικίας μου, νομίζω πως θα ήταν αντί επαγγελματικό από κάποιον συνεργάτη σας να μπει σε μια τέτοια διαδικασία, άσε που δεν υπάρχει και λόγος να με σχολιάσει κάποιος αρνητικά! Τώρα αν το κάνουν ορισμένοι η απάντηση μου θα είναι μέσα στα γήπεδα, δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω.”

 • Σκέφτηκες ποτέ να πεις «τα παρατάω γιατί η πίεση είναι τεράστια»;

“[χαχααχαχ] Πάρα πολλές φορές. Η πίεση είναι τεράστια γι’αυτούς που θέλουν να γίνουν καλύτεροι από εχτές. Είναι πολλές οι στιγμές που έχω πει, δεν αντέχω άλλο θα τα παρατήσω, αλλά δεν το έκανα. Είμαι πολύ πεισματάρα και εγωίστρια. Το μπάσκετ θα το σταματήσω όποτε το αποφασίσω εγώ και όχι όταν θα με αναγκάσει κάποιος να το κάνω!!!!!”

 • Ο γυναικείος ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Σου έχει τύχει ποτέ να αντιμετωπίσεις κάποιο ακραίο περιστατικό από συμπαίκτρια ή αντίπαλο σου;

“Σ’αυτο έχω να σημειώσω πως ΗΤΑΝ τεράστιος. Πλέον δεν υπάρχει ανταγωνισμός, δεν υπάρχουν υποδομές από κάτω. Πιστεύω μετά την δική μου γενιά του 2001 που υπήρχαν ταλέντα που ξεχώρισαν, όπως η Ιωάννα Κριμίλη, η Σοφία Γκρίτζαλη (όπου έχουν πάρει και υποτροφίες σε κολέγια στην Αμερική και τις εύχομαι τα καλύτερα), έπειτα λοιπόν από την γενιά μου, ξεχωρίζω την γενιά του 2003 και εκεί κορίτσια που ξεχώρισαν για εμένα, όπως η Λαμπρινή Πολυμένη και η πολύ καλή μου φίλη Έλενα Τζέλου που της εύχομαι ολόψυχα περαστικά και να γυρίσει ακόμα πιο δυνατή στα γήπεδα. Τώρα προσωπικά προφανώς και έχω αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο και από συμπαίκτριες και από αντίπαλες παίκτριες, το μόνο που είχα να κάνω ήταν να δουλέψω σκληρά και να μην μένω στάσιμη,να γίνομαι καλύτερη μέρα με τη μέρα”

 • Ποιοι είναι οι στόχοι οι προσωπικοί; 

” Είμαι 18 χρονών, πάνω απ όλα βάζω την σχολή μου πλέον, γιατί αυτό που έχω επιλέξει να ακολουθήσω ως επάγγελμα είναι το μέλλον μου, δυστυχώς το μπάσκετ έχει ημερομηνία λήξης, δεν θα παίζω για μια ζωή μπάσκετ. Θα προσπαθήσω όμως να μαζέψω ευχάριστες αναμνήσεις από αυτό και να το χαρώ όσο μπορώ περισσότερο.”

 • Είσαι στον Ηρακλή πέντε χρόνια; Πως αισθάνεσαι για αυτό το σωματείο;

“Στον Ηρακλή ήμουν ενεργή παίκτρια τέσσερα χρόνια, φέτος θα ήταν ο πέμπτος αν δεν αποφάσιζα να φύγω δανεική για μια χρονιά σε μια ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας ώστε να αποκτήσω μεγαλύτερη εμπειρία. Πως αισθάνομαι γι αυτό το σωματείο; [… Χα] θα πω μόνο μια λέξη που νομίζω θα κρύβει αλλά και θα δώσει πολλές απαντήσεις… ‘ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ’. Εδώ θέλω να προσθέσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πρόεδρο του γυναικείου τμήματος Λίνα Τραμουντάνη που ήταν πάντα δίπλα μας για όλα τα κορίτσια του σωματείου.”

 

 •  Πες μας από δυο στιγμές αθλητικές από την μέχρι τώρα πορεία σου  που σου έχου μείνει στην μνήμη σου.

“Η πρώτη εικόνα που μου έρχεται στην μνήμη όταν λέω τη λέξη μπάσκετ, είναι της προπονήτριας μου Κάλι Αποστολίδου, που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην μέχρι τώρα πορεία μου στο μπάσκετ. Την ευχαριστώ για όλα, είναι πάντα δίπλα μου μέχρι και σήμερα και ας μην είμαι παίκτρια της πλέον. Δεύτερη εικόνα είναι η μέρα της φιέστα ανόδου (Α’1) με τον Ηρακλή(2018). Αμέτρητα συναισθήματα που δεν υπάρχουν λέξεις για να μεταδόσεις και να τα διηγηθείς σε κάποιον. Μόνο όσοι το έζησαν μαζί μας μπορούν να καταλάβουν τι εννοώ. Μου λείπουν πολύ!!”

 • Το γυναικείο μπάσκετ  θεωρείται διαδεδομένο στην Ελλάδα;  Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό και με ποιους τρόπους θα μπορούσε να γίνει πιο δημοφιλές;

” Είναι πολύ στενάχωρο που υποτιμούν το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα. Δεν ξέρω, νομίζω πως δεν είμαι η αρμόδια στο να απαντήσω κάτι τέτοιο, υπάρχουν άνθρωποι με μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα που σίγουρα θα έχουν να σας δώσουν πολλές απαντήσεις. Παρόλα αυτά, το έχω απωθημένο σαν Ρένια να παίξω κάποια στιγμή στην ζωή μου σε ένα γεμάτο Ιβανώφειο.”

 • Αν έπρεπε να συμβουλέψεις ένα νέο κορίτσι ή αγόρι που αγαπά τον αθλητισμό και είναι μέρος της ζωής του, τι θα τους έλεγες να προσέξουν ή να αποφύγουν;

“Η συμβουλή που έχω να δώσω είναι να ακολουθήσουν αυτό που οι ίδιοι θέλουν και όχι κάτι που τους επιβάλει κάποιος άλλος. Αυτό που κάνουν να το αγαπάνε με όλη τους την καρδιά και να κάνουν θυσίες, γιατί ο αθλητισμός χρειάζεται πολλές. Να αγαπάνε το σώμα τους γιατί είναι πολύτιμο και να το φροντίζουν κάθε μέρα. Και τέλος προτρέπω τους γονείς να σπρώξουν τα παιδιά τους προς το αθλητισμό θα είναι το καλύτερο δώρο που θα τους κάνουν και θα το καταλάβουν αυτό μεγαλώνοντας και τα ίδια τα παιδιά. Τώρα στο τι να αποφύγουν… Σίγουρα την καταπόνηση του σώματος τους, να μην υπερβάλλουν, όλα με μέτρο. Ένα πράγμα που μετανιώνω είναι πως είμαι 18 χρονών και έχω ταλαιπωρήσει πολύ το σώμα από μικρό τραυματισμούς μέχρι και σοβαρούς.”

 • Ποιους ή ποιες παίκτριες θαύμαζες ως παιδί και ποιους τώρα;

” (μμμ) από γυναίκα πάντα θαύμαζα την προπονήτρια μου Εύα Κατωπόδη όπου μετά από χρόνια βρεθήκαμε και ως συμπαίκτριες στην Α’1 κατηγορία στον Ηρακλή. Δεν έχουμε χάσει επαφές, πλέον είναι και γυμνάστρια μου μέσω του instagram. Παιδιά ‘Μένουμε Σπίτι’ αλλά δεν σταματάμε να γυμναζόμαστε. Από άντρες τώρα (….) όπως και να το κάνουμε έχω ξεχωρίσει έναν παίκτη από πέρυσι στον Ηρακλή, τον Μιχάλη Πολυτάρχου, φοβερή νοοτροπία αθλητή και με μεγάλη ιστορία στο χώρο του μπάσκετ, του εύχομαι όπου και να’ ναι να είναι καλά και να έχει υγεία πάνω απ’όλα.”

 • Ποιες είναι οι δικές σου συμβουλές για άριστη φυσική κατάσταση;

” Εγώ την άριστη φυσική μου κατάσταση την έχω αφήσει στα χέρια του Alliance Fitness Center και των γυμναστών μου. Η συμβουλή μου είναι : Take care of your body it’s the only place you have to live. Φρόντισε το σώμα σου είναι το μόνο μέρος που μπορείς να ζήσεις.”