Ο Θανάσης Βασιλάκος στο Newn Webradio

Επιμέλεια: Φίλιππος Χαραλαμπίδης

 

 Ο Θανάσης Βασιλάκος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και άρχισε να τραγουδά από πολύ μικρή ηλικία των 16 ετών. Ήταν αναμενόμενο ότι θα ασχολιόταν με την μουσική, καθώς προέρχεται από μουσική οικογένεια, διότι ο πατέρας του ήταν τραγουδιστής. Παράλληλα βέβαια τον διεκδικούσε και ο αθλητισμός, παίζοντας μπάσκετ, όμως ένας σοβαρό ατύχημα του άλλαξε κυριολεκτικά την ζωή.

1)Πότε μπαίνει για πρώτη φορά η μουσική στην ζωή σου;

        Νομίζω μπήκε από την κοιλιά της μητέρας μου. Νομίζω ότι γεννήθηκα με το μικρόβιο της μουσικής, με αυτήν την αγάπη και ακόμα ένα ερέθισμα ήταν ότι και ο πατέρας μου ήταν τραγουδιστής. Κατευθείαν από τη κοιλιά , από την γέννα που λένε, νομίζω ότι γεννήθηκα για να τραγουδώ.

 2)Πότε ένιωσες ότι αυτό που θες να κάνεις στη ζωή σου είναι να ασχοληθείς με το τραγούδι;

Όπως είπα από μικρός αυτό ήθελα να κάνω, αυτό αγαπούσα. Στην εφηβεία όμως πέρασα μια περίοδο που ντρεπόμουν να τραγουδήσω εκεί στην ηλικία των 12 με 13, γιατί οι παρέες στο σχολείο είναι δύσκολο να σε αποδεκτούν, όταν όμως σε μια γιορτή του σχολείου τραγούδησα, είχα τεράστια αποδοχή από τους συμμαθητές μου, τους συνομηλίκους μου. Έτσι έφυγε αυτή η ντροπή και είπα ότι αυτό θέλω να ακολουθήσω. Θυμάμαι είχα τραγουδήσει το “πονεμένα λόγια” και πραγματικά όλοι είχαν ενθουσιαστεί που λέω Θανάση για αυτό γεννήθηκες και αυτό πρέπει να κάνεις.

3)Πόσα χρόνια τραγουδάς επαγγελματικά;

  Επαγγελματικά τραγουδάω 19 με 20 χρόνια. Δεν μετράω κάποια χρόνια καλοκαιριών που τραγουδούσα στην ηλικία 12-13 χρονών. Οπότε μόλις τελείωσα το λύκειο στα 17 μου χρόνια, από τότε και στο εξής τραγουδώ συνεχώς.

4)Ποια ήταν τα πρώτα σου μουσικά ακούσματα και πόσο έχουν επηρεάσει τις επιλογές σου και τον τρόπο έκφρασης σου;

Γενικά μεγάλωσα με λαϊκή μουσική. Τα ακούσματα μου ήταν και τραγούδια του πατέρα μου και γενικά λαϊκών τραγουδιστών. Άκουγα πολύ ελληνική μουσική και κυρίως λαϊκά , σπάνια ακούγαμε ξένη μουσική. Κυρίως έχω επηρεαστεί από τον Γιώργο Νταλάρα, τον Αντώνη Βαρδή και αυτοί μου έδωσαν την ώθηση για να ακολουθήσω μια γκάμα τραγουδιών. 

5)Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση με την οποία ήρθες αντιμέτωπος επαγγελματικά; Πως την αντιμετώπισες; 

Η πρόκληση είναι καθημερινή. Κάθε φορά θέλεις να ξεπερνάς τον εαυτό σου, θέλεις να γίνεσαι καλύτερος, να δίνεις όλη σου την ψυχή και να κατανοεί ο κόσμος αυτό που τραγουδάς και αυτό που θέλεις να του περάσεις είτε είναι ο έρωτας, είτε είναι η χαρά, το γλέντι, το ξεφάντωμα, είτε έναν προβληματισμό. Η πρόκληση είναι κάθε μέρα και κάθε φορά να πείσεις τον κόσμο ότι έδωσες τον καλύτερο σου εαυτό. Γενικά στην ζωή πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με ψυχραιμία. Πολλές φορές χάνουμε την ψυχραιμία μας και νιώθουμε πελαγωμένοι μέσα σε ένα πέλαγος χωρίς καπετάνιο, όμως σε αυτές τις στιγμές πρέπει να βρεις τον καπετάνιο, ο οποίος καπετάνιος να είσαι εσύ , ο ίδιος σου ο εαυτός, ώστε να μπορείς σε κάθε δυσκολία να βρεις τρόπο να την αντιμετωπίσεις.

6)Όταν βρίσκεσαι πάνω στην σκηνή και ο κόσμος από κάτω σιγοτραγουδά μαζί σου πως νιώθεις; 

 Αυτή είναι η μεγαλύτερη ευλογία για την δουλειά μου, το επάγγελμα μου να γίνομαι ένα με το παρεάκι, να υπάρχει αυτή η επικοινωνία , η οποία είναι ένα από τα πράγματα που με κάνει να λατρεύω αυτό για το οποίο γεννήθηκα να κάνα. Αγαπώ να έχω την επικοινωνία με τον κόσμο, είναι ευλογία και ευχαριστώ τον Θεό για αυτό.

7)Με ποιους καλλιτέχνες θα ήθελες να συνεργαστείς;

 Είχα την τύχη και την ευλογία να συνεργαστώ με πάρα πολλούς μεγάλους καλλιτέχνες, όσο αφορά το κομμάτι της πίστας, δηλαδή έχω συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα όπως τον Νίκο Βέρτη, τον Θέμη Αδαμαντίδη, τον Αντύπα, τον Βασίλη Καρρά, την Πάολα, τον Νίκο Κουρκούλη και με άλλους. Βεβαίως σε θέματα σύνθεσης έχω τραγουδήσει Κυριάκο Παπαδόπουλο, Ηλία Φιλίππου, Κώστα Μιλιωτάκη, Δημήτρη Τσάφα, Παναγιώτη Μπρακούλια, Νίκο Βαξαβανέλης όλοι αυτοί είναι στον χώρο σαν στιχουργοί και συνθέτες πάρα πολύ γνωστοί και είμαι ευλογημένος. Σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι που δεν έχω συνεργαστεί, διότι με καποιούς δυστυχώς δεν γίνεται επειδή έχουν φύγει από την ζωή όπως είναι ο Αντώνης Βαρδής, όμως θα μου άρεσε πάρα πολύ να τραγουδήσω Γιώργο Σαμπάνη.

8)Ποια ήταν η πιο ακραία εκδήλωση θαυμασμού στο πρόσωπο σου;

Σίγουρα το πιο όμορφο πράγμα είναι να σε θαυμάζουν και να σου δείχνουν την αγάπη του ο κόσμος. Ένα από τα πιο ακραία πράγματα που μου έχουν συμβεί είναι ότι όταν είχε μπεί μια κοπέλα μέσα στο καμαρίνι, κλείδωσε και έβαλε το κλειδί σε σημείο που εγώ έπρεπε να το πάρω. Τελικά όμως της μίλησα με έναν τρόπο που μέσα σε ένα λεπτό από μόνη της ξεκλείδωσε την πόρτα. Ύστερα καθίσαμε και ήπιαμε το σφήνακι μας, ανταλλάξαμε απόψεις και μετά από εκεί κρατήσαμε μια επαφή, όπου εμφανίζομαι έρχεται και είναι δίπλα μου.

9)Πως και που βλέπεις τον εαυτό σου σε 5 χρόνια από τώρα;

Δυστυχώς με αυτά που συμβαίνουν τώρα, όλο αυτό που περνάμε είναι πραγματικά πρωτόγνωρο και δεν το περιμέναμε ούτε στα πιο επιστημονικά σενάρια της φαντασίας μας, δεν μπορούμε να κάνουμε σχέδια και να πούμε για μετά από 5 χρόνια. Όμως εύχομαι και ελπίζω μετά από 5 χρόνια να έχω την υγεία μου, να έχω τους αγαπημένους μου ανθρώπους κοντά μου, να κάνω αυτό που αγαπώ γιατί είναι η ζωή μου και να γίνομαι ένα παρεάκι με τον κόσμο, να κάνω αυτό που αγαπώ.

10)Πως είναι η καθημερινότητα σου τώρα στην καραντίνα;

 Η καθημερινότητα μου στην καραντίνα είναι πραγματικά όπως όλου του κόσμου μένοντας σπίτι. Προσπαθώ να δώσω ώθηση στην ψυχολογία μου να ανεβάσω την διάθεση μου κάνοντας πράγματα δηλαδή βλέπω σειρές και ταινίες, μαγιρεύω όσο μπορώ , γυμνάζομαι κάνοντας γρήγορο περπάτημα αλλά και τρέξιμο. Όμως έχω σκεφτεί ότι θέλω να γίνομαι όλο και καλύτερος, να βελτιωθώ σαν άνθρωπος και 3 πράγματα πρέπει να δώσουμε και να λέμε περισσότερο για να βελτιωθούμε: σ΄αγαπώ, περισσότερο συγγνώμη και πολλά ευχαριστώ όπου και όπως χρειάζεται.

11)Τέλος ετοιμάζεις μελλοντικά κάποιο νέο τραγούδι, τι σχέδια έχεις ;

Στα σχέδια μου προ καραντίνας ήταν να βγάλω ένα τραγούδι. Μάλιστα υπήρχε και ημερομηνία για να γυρίσω το νέο μου βίντεο κλιπ όμως ήταν προγραμματισμένο για τις 24 Μαρτίου όποτε δεν μπορούσε να γίνει. Λογικά μέσα στον Ιούνιο θα έχουμε καινούργιο τραγούδι Θεού θέλοντος και επιτρέποντος.