Ωμή και απρόκλητη αστυνομική βία κατά των κατοίκων της Τήνου καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Οι κάτοικοι αντιδρούν στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στην Τήνο – Τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκαν βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση προκάλεσαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Τήνο, κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων των κατοίκων του νησιού κατά της εγκατάστασης αιολικού πάρκου.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, ζήτησε από την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τις αστυνομικές δυνάμεις από την Τήνο και να ζητήσει συγγνώμη από τους κατοίκους για τις «πρωτοφανείς βιαιότητες που εξαπέλυσε σε βάρος τους».

Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, η προστασία του μοναδικού παγκοσμίως, φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος της Τήνου καθώς και όλων των Κυκλάδων, θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα όχι μόνον των κατοίκων, αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης.

«Σήμερα η Τήνος, αύριο όλες οι Κυκλάδες στο στόχαστρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ένα ολόκληρο νησί, μία ολόκληρη τοπική κοινωνία δέχτηκε μία πρωτοφανή αστυνομική βιαιότητα» κατήγγειλε σχετικά ο κ. Ραγκούσης.

Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, που βρέθηκε χθες στην Τήνο, έκανε λόγο για «απρόκλητη και ωμή βία» των αστυνομικών δυνάμεων κατά των κατοίκων της Τήνου, «με αποτέλεσμα αρκετοί να αναγκαστούν να πάνε στο Κέντρο Υγείας του νησιού».

«Είναι βαριές οι ευθύνες της κυβέρνησης, που αποφάσισε να ακολουθήσει αυτόν τον επικίνδυνο δρόμο της αστυνομικής αγριότητας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό, αλλά και τη σύλληψη 10 κατοίκων του νησιού», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr