Οι “Liaison” την Τετάρτη στο ΑνφανΓκατέ

Με αφορμή την εμφάνιση των “Liaison” την Τετάρτη το βράδυ στο ΑνφάνΓκατέ, μιλήσαμε μαζί τους για να μάθουμε λίγα πράγματα για το συγκρότημα αυτο.

Στην αρχή ζητήσαμε να αυτοσυστηθούν όπως και έγινε:

Ως Liaison ξεκίνησαμε τις εμφανίσεις μας το 2018.

“Είμαστε τρείς φίλοι, μουσικοί που «ένωσαν» (εξου και “liaison” – ένωση) τα ακούσματα και τις γνώσεις μας ώστε να προσφέρουμε διασκέδαση σε συνδιασμό με ενδιαφέρουσα και δημιουργική αισθητική. Το ύφος μας κινείται σε ήχους Latin, Jazz και Soul αλλά συνηθίζουμε να παρουσιάζουμε τις παραγωγές μας ως “Lounge grooves” επιλογές (με ελληνικό και ξένο στίχο). Ο Ευθύμης Τσακίρης (F-Sax) είναι ο σαξοφωνίστας, φλαουτίστας αλλά και αυτός που κάνει την παραγωγή πολλών κομματιών του ρεπερτορίου μας. Η Ελευθερία Μυτιλιού είναι η τραγουδίστρια μας με ειδίκευση στο χώρο της τζαζ, που ερμηνεύει, επεξεργάζεται τη ροή του προγράμματος και συμπληρώνει με mini keyboards. Τέλος, ο Στέλιος Σιαβός (Vos Jr) είναι ο κρουστός μας που συμπληρώνει και δένει ρυθμικά τα δύο σολιστικά όργανα εμπλουτίζοντας με new age ήχους και special effects!”

Πόσο δύσκολη ήταν η καραντίνα για εσάς; τόσο επαγγελματικά σαν μουσικοί, όσο και γενικότερα;

“Όσον αφορά στην καραντίνα , εμείς προσπαθήσαμε να είμαστε δημιουργικοί, να μελετάμε και να γινόμαστε καλύτεροι σε αυτό που κάνουμε και αγαπάμε. Μες στην καραντίνα λοιπόν, γεννήθηκαν νέες “lounge grooves” παραγωγές που ανυπομονούμε να τις μοιραστούμε με το κοινό μας!”

Τι σχέδια έχετε για το φετινό καλοκαίρι;

“Για το φετινό καλοκαίρι, έχουν ακυρωθεί πολλές εμφανίσεις λόγω των μέτρων που συνεχίζονται στις επιχειρήσεις αλλά θα μας βρείτε σίγουρα στο Ανφάν Γκατέ, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης και στο Manassu bar restaurant στη Χαλκιδική.”

Πως σκέφτεστε το γκρουπ σε 3 χρόνια από τώρα;

“Σε 3 χρόνια από τώρα θα θέλαμε να έχουμε περισσότερες εμφανίσεις σε χώρους που εκτιμούν τη δουλειά μας και γιατί όχι και στο εξωτερικό ωστέ να αγαπηθούν και εκεί οι “lounge grooves” ελληνικές παραγωγές μας!”